Acasă Locale Stiri Satu Mare Cine se ascunde în spatele afacerii bâlciului din piața Carei?

Cine se ascunde în spatele afacerii bâlciului din piața Carei?

După cum ați remarcat,o parte din semnalările noastre legate de bâlciul de lângă piața de alimente ,au determinat factorii de decizie să ia măsuri pentru respectarea legalității,ce-i drept, parțial.

Chiar dacă pe gardurile societății private din Craiova care a cumpărat Fabrica de Tutun din Carei sunt agățate tot felul de sortimente de haine second,spre deliciul elevilor ce privesc pe geamurile Liceului Teoretic,măcar de pe spatiul verde de pe domeniul public au fost retrase covoarele vechi expuse spre vânzare cu acordul administrației locale. Nici pe barierele ce blochează accesul pe carosabilul ce face legătura intre 2 artere principale de circulatie nu mai sunt agățate haine vechi. Locul lor a fost luat de mașinile expuse spre vânzare,din ce în ce mai multe,dela o săptămână la alta. La fel ca persoanele ce stationeaza pe scările proprietarilor de chioscuri de mărfuri industriale,cumpărate de la primăria Carei,si pentru care plătesc taxe si impozite.

Careienii care nu au semnat tabelul de 0 sută de persoane,prezentat de viceprimar la ședința Comisiei de Circulație,sunt nedumeriți de faptul că o Hotărâre a Consiliului Local Carei este ignorată de administrația locală iar Instituția Prefectului nu ia nici un fel de măsuri.

Contribuabilii careieni se întreabă ce grup de interese este favorizat de dezvoltarea unui comerț stradal neautorizat pe o arteră de circulație,în imediata apropiere a intrării principale din piața agroalimentară,piață  care are numeroase mese și tarabe goale.

Vă reamintim că talciocul bâlci funcționează ilegal din luna mai a anului curent pe strada Francisc Pall,strada fără nici un număr de casă și care face legătura între cartierul situat în spatele pieței de alimente cu centrul orașului. La ședința Consiliului Local Carei din 16 mai 2014,a fost aprobată desfășurarea de activități comerciale  stradale  cu haine uzate numai pentru ziua de duminică a fiecărei săptămâni. Tarifele de închiriere a spațiului public de pe carosabil nu au fost discutate nici până în prezent.

Daniela  Ciută

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente