Coșul cu VIP-ere – Cu stropitoarea prin oraș

Publicat la data de9 iulie 2017 » 259 Views» De: George Negrea » Cosul cu vipere

A venit și vara, cu soare și arșiță, ,,căldură mare monșer!,, ca să îl cităm pe Caragiale. Din fericire căldura a fost mai mare pe la cei din sud, că noi sătmărenii am avut parte de o vreme mai blîndă, doar câteva zile de caniculă.
În timpul acelor zile fierbinți am avut cu toții parte de o mare bucurie din partea celor care se ocupă de binele nostru. Șoseaua era udată sistematic și intensiv, ca să nu se deshidrateze. Harnicele cisterne care pișă apa , asigură și spălatul pe picioare celor care se aventurează să traverseze strada.
Sigur, venind ca un bonus ar fi ok, dacă am ști de unde vine respectiva apă ( cam puturoasă de altfel). Întrebarea mea este dacă nu ar trebui cumva aspirat praful întâi, sau stropirea să se facă în așa fel încât să împingă praful pe marginea drumului?
Pe cei de pe mașinăriile de stropit îi cam doare la bască, spun că asta scrie în fișa lor de post și asta execută indiferent de condițiile meteorologice.
Zile fierbinți vor mai veni, așa că sfatul nostru pentru cetățeni este să nu se mai spele pe picioare acasă, deoarece oricum ne spălăm gratis în oraș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *