Coș cu VIP-ere – Vai de ea școală

Publicat la data de18 septembrie 2017 » 320 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

Dacă tot a început școala, au început și problemele. Învâtâmântul, se împuțește pe zi e trece atât din Satu Mare cât și din țară.
Tot mai mulți părinți declară că și-ar retrage copiii, ca să învețe acasă pe cheltuiala proprie (oricum școala ”gratuită” costă o avere) pentru că sistemul a ajuns de mare rahat și produce în ultima vreme mai multe non-valori decât adevărați oameni.
Am analizat puțin porcăriile ce se studiază în clasele 8-12 și mi-a venit să vomit tot prânzul pe cartea de istorie ce o aveam la budă.
Doar materii prostești pe care vrei nu vrei ți le bagă pe gât programa, adică, decât să studieze copiii lucruri concrete, o meserie sunt aburiți cu ”Frații Jderi”, din care nu pricep oricum nimic.

Pe profesori sincer, îi cam doare la rozetă, ei își iau salariile, banii din meditații și servus, cu ce rămân elevii în cap nu-i stres, oricum marile ”romane” au fost scrise în acest secol de pușcăriașii care poate nu aveau nici 5 clase, apoi de ce am crede că sistemul ăsta ne duce spre reușită?
Desigur, să înveți acasă are și dezavantaje. 1. Dacă nu ți-ai făcut tema, nu poți minții că ai uitat caietul acasă. 2. Dacă ai chef să chiulești, fugi de acasă? 3. Nu vei ști cum arată fundul profesoarei de română și care este ultima modă.
Glumim, glumim dar asta este realitatea. Să nu credeți că mai sus, pe la inspectorat e mai bine. Și acolo sunt din ăia cu diplome cumpărate.
Cine e de vină pentru acest haos?
Politicienii evident, care nu au dat și nu dau doi bani pe învățământ.
Pentru ei profesorii sunt niște votanți care pot fi prostiți cu creșteri de salarii penibile, mereu săraci, iar elevii, care trebuie să fie cât mai idioți și ușor de manipulați.
Rușine sistem politic bazat pe spăgi electorale, că ați distrus tot.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *