Cos cu vipere: ”Afacerea”, covorașu’ lui Aladin…

Publicat la data de4 noiembrie 2018 » 1376 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere, Stiri Satu Mare

cos cu vipereSe apropie încet sezonul rece iar, cu totii avem ba un covor… ba o plăpumioară… covorașe și ”covoRuțe”… care trebuie să fie curate… imaculate! Când nu prea ai timp… apelezi la o firmă specializată… În urbea noastră se fac fel de fel de afaceri, unele aproape legale, iar altele dea dreptu’ penale. După afacerea accidentul, a fost afacerea strângerilor de fonduri cu oameni care îți băteau la ușa în ”scopuri binevoitoare”, pentru diferiți copii care poate nici nu vedeau vre-un leu, iar dacă vedeau… doar puțini. Pentru-că, trebuia plătit personalul, cheltuielile de deplasare dintr-o zona în alta și un procent la ”inițiatorul proiectului”.

Asta ca asta, dar ceia ce urmează să vă spunem este chiar una demnă de filmele cu proști. De ceva vreme au apărut prin anunțuri și pe o pagină de socializare câțiva binevoitori care în schimbul unei sume de bani, mai exacți 3 lei metrul pătrat, îți spală și covorul și mochetă și tot ce vrei tu.

Numai musai să meargă ei după acel covor acasă la client. Un bădică a sunat la acel număr și surprins de bunăvoința oamenilor de al ajuta în timp record și doar seară, l-a pus puțin pe gânduri. Totuși omul nostru fost cadru militar a vrut să se convingă personal că ceva nu-i în regulă și a sunat la acei ”spălători de covoare” și le-a dat o adresă falsă din apropierea casei lui.

După aproximativ o oră a venit o mașină, un Aro carosat gri cu ”patru negrii mititei” care dadeau târcoale acelei case. Este clar ca bună ziua, că acei oameni nu lucrau la spălătorie, iar posibil să fie recidiviști și după ce i-ai lăsat în casă să îți ridice covoarele, lipiciul de pe palmele lor, produs în ”facultate”, să te lase fără diferite bunuri. Poate acei oameni care vând covoare la mâna a două prin piața de vechituri sunt parte din echipa celor ”patru negrii mititei”!

Păcat că, firmele adevărate care chiar doresc să ajute cetățenii, pierd mult la capitolul încredere, pentru-că, omului îi este frică să mai sune și să lase pe cineva la el în casă, ori în curte!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.