Cos cu ViPere: Banca, Hippocrate & cei 7 ani…!

Publicat la data de11 martie 2018 » 795 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

Atmosfera încărcată din aceste zile este un pic mai veselă și mai optimistă pentru unul dintre noi. Marius Păstârnac din Sătmărel a primit o veste surpriză de la medici, care-l va face să fie mult mai relaxat în următoarea perioadă. Aceștia i-au spus că dacă o ține tot așa va mai plăti maxim 6 rate la bănci.  

„Beau ocazional, fumez la petreceri și fac sport din când în când. În rest muncesc 18 ore pe zi ca să-mi plătesc ratele la bănci. De aceea vestea primită de la medici m-a bucurat nespus. Totuși, pesimistul din mine a zis să obțină și o a doua opinie, de la niște medici de la Spitalul Județean. Aceștia au fost și mai optimiști, mi-au zis că mai am de plătit patru rate”, povestește Marius. 

Acesta spune că, imediat ce va termina cu ratele se va concentra pe alte aspecte importante ale vieții. „Nici nu cred că o să mă mai duc la muncă, chiar nu are rost să mă mai chinui cu detaliile astea. Voi sta mai mult alături de cei dragi, părinții și, în special, bunicii”.

Toate cele scrise ”s-au întâmplat” la (UPU) spitalul din orășelul nostru drag, un Sat mai Mare. Acolo dacă ajungi printr-o eroare, ești servit regeste… doctorii îți vorbesc frumos… esti tratat mai ceva ca în spitalele din străinătate… Desigur… din întâmplare, printr-o gravă eroare, mai pot exista neplăceri ca doctorul de gardă, mai cărunt de fel și cu sânge-n instalație să spună mai tare… ”Ce PLM să fac cu asta aici?!?”… Asta care… timp de 40 de ani a contribuit la sistemul mizerabil de sănatate, mizerabil precum și unele cadre medicale care se cred mai presus de Dumnezeu… Nu așteptăm minuni peste noapte, așteptăm minim respect. Poate noul ”derector” să pună șaua pe ”buiecii” din sistem și să le aducă aminte că…, cândva au semnat un jurământ!
Da… Hippocrate îl cheamă pe nenea ăla…!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.