Coș cu ViPere: Cita din taxi, Taxi and Cita!

Publicat la data de23 septembrie 2018 » 1326 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

cos vipere

Suntem siguri că aproape fiecare dintre voi ați mers cu un taxi spre casă sau în alte direcții, dar nimeni nu s-a întrebat oare cât de corect vă înregistrează “nota de plată” aparatul instalat pe bordul taximetrului?

În ultima vreme se poartă tot mai mult înșelăciunea la kilometru, semn că unii taximetriști s-au pregătit din plin pentru a combate sau, cel puțin, atenua din efectele crizei.

De multe ori șoferii sunt atât de ingenioși încât intră în discuții numai ca să-ți distragă atenția de la aparatul de taxat și hop, te trezești cu câțiva leuți în plus fără ca nici măcar să banuiești.

Să nu credeți că se opresc aici, nevoia de bani i-a determinat pe taximetriști să caute și noi soluții de a-i păcăli chiar și pe clienții deștepți. Invenția constă în modificarea unor circuite din interiorul aparatului, făcându-l să taxeze valoarea unui kilometru la fiecare 500 de metri parcurși.

Astfel, singurii care îi pot prinde pe taximetriștii inventivi sunt polițiștii și oamenii care au mai parcurs aceeași distanță și cu alte taxiuri și știu valoarea reală a cursei. Simplele controale ale poliției nu îi deranjează pe taximetriști atât timp cât nu le sunt ridicate licențele ca să poată scoate a doua zi banii pe amendă. Iar de prea puține ori se și întâmplă acest lucru. În orice caz, când se fac comenzi prin telefon, clientul ar trebui să întrebe la centrală tariful corect pe kilometru. Nu de alta, dar prea multe curse costă diferit pe exact aceeași distanță.

Nici nu mai pomenim de clienții care nu cunosc orașul, au deosebita surpriză de a vedea imprejurimile fără voia lor și cursa să coste până și de 3-4 ori mai mlt decât ar fi normal. De felul cum conduc și nesimțirea din trafic nici nu mai pomenim, au “spate” și asta le dă un curaj enorm, pentru că nu le este frică de polițiști.
Din păcate nimeni nu prea poate face nimic ca să stopeze aceste practici, poate ar fi nevoie de câțiva “clienți dotați” cu camere ascunse pentru a băga spaima în taximetriști.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.