Coș cu VIPere – Cum se fură la service-urile din Satu Mare?

Publicat la data de26 noiembrie 2017 » 288 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

Hai că știi despre ce vorbesc… Ori ai pățit-o, ori ai auzit. De șoferi care s-au dus cu mașină în service și ulterior și-au dat seama că au plătit bani grei pentru niște servicii care nu s-au întâmplat. Și îți voi da și câteva exemple concrete, de persoane care s-au dus cu mașină la service de marcă și au luat cele mai mari țepe din viață lor.
Un sătmărean, și pot garanta că informațiile sunt reale și întâmplate, omul își duce mașina într-un pentru mici reatații la un service de pe Bulevardul Lucian Blaga, peste drum de OMV pentru că auzise de “seriozitatea” și “hărnicia” celor de acolo, așa că și-a luat niște măsuri de precauție, a știut ce să facă: a însemnat cu un marker, subtil, toate filtrele. Adică cel de aer, motorină, ulei și ce mai avea de schimbat.
“Gata domnule, mașină dvs. este gata, achitați va rog la casierie și puteți veni să o ridicați”. Zis și făcut. Plătește omul suma cerută, fără obiecții, se duce, ia mașină și se oprește în curtea reprezentanței, 10 metri mai încolo. Ridică capotă și începe să verifice. Că să vezi, suprize-surprize. Toate filtrele erau cele marcate de el. Nu se umblase la nimic, nici măcar la busonul de la ulei. Pesemne că mecanicii de la service își insusisera bunurile, adică consumabilele în valoare de 300 și ceva de lei. Asta doar de la o masina!!!!
Ba mai mult au dispărut și aproape toate țigările dintr-un pachet uitat în mașină.
Dupa ce a auzit zvonurile, un posesor de mașină nemțească, a apelat la un coleg specializat pe mijloace de supraveghere. Au montat o camera video în capotă motorului, una care filmează wide, care, în momentul în care capotă e ridicată, captează tot motorul și chiar în afară lui. Camera seamănă cu un șurub, mai ales că era camuflată de capitonajul de izolație sonoră de pe interiorul capotei.
Intra mașină în service, se ridică capotă, cum e și normal. La revizie trebuiau schimbate toate consumabilele. În schimb, surpriză. Îmbrăcați frumos, că doar e service de top, în mediu că de farmacie, că doar plătești o gălăgie de bani, tot trebăluiau pe lângă motor. Nu au schimbat absolut niciun filtru. Nici uleiul. Au ridicat joja și au adăugat ulei peste cel vechi și ars, că să fie la nivel. ATAT!!!
Intre timp, multe ateliere de marcă au devenit mai transparente, tocmai din cauza plângerilor clienților. Adică au făcut geamuri prin care poți urmări activitatea mecanicilor și poți chiar stă lângă ei. Dar chiar și așa, tot mai sunt cazuri de acest gen, nefericite.
La Satu Mare sunt probleme mari și la alte service-uri, iar partonii pur și simplu își bat joc de clienți.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *