Cos cu vipere: ”fondul clasei” si codul pin!

Publicat la data de3 noiembrie 2019 » 240 Views» De: JSM - redactia » Cosul cu vipere

Recentele discuții despre faptul că ”fondul clasei” este o practică învechită care nu ar trebui să mai existe în școli au atras atenția celor din Ministerul Educației. Numai că, în loc să elimine aberația, cei din minister au decis s-o modernizeze: fondul clasei va putea fi plătit acum și cu cardul.

Ideea plății cu cardul a apărut însă după zile întregi de dezbateri. În primă fază, un secretar de stat responsabil de inovație a propus ca fondul clasei să poate fi plătit prin intermediul Poștei Române. S-ar fi vrut prin bani în plic, dar propunerea a căzut pentru că în sediile de Poștă nu se găsesc niciodată plicuri, așa că s-a propus ulterior plata prin mandat poștal. ”Fundul clasei” sau fondul dupa caz este o traditie lasata de comunisti. Inca de pe atunci incompetenta de gestiune si-a spus cuvantul. Nu ei sunt prosti ca ne cer bani, noi ca le dam, le dam pentru binele copilului, ca ei sa nu treaca prin ce am trecut noi, dar defapt, chiar asta facem, le pavam drumul cu mizeria scoasa de sub pres.

Totul s-a schimbat însă în momentul în care un alt secretar de stat și-a dat seama că soția lui lucrează la o bancă și a propus ca fondul clasei să poate fi plătit cu cardul, însă cardul să fie obligatoriu de la banca unde lucrează soția lui. Propunerea a fost acceptată imediat scrie timenewsroman.

”E păcat când se ajunge ca spiritul de turmă manifestat de părinții care dau bani la fondul clasei să fie încurajat de către oficiali, dar nu e ca și cum am putea avea așteptări de la incompetenții care colcăie prin toate ministerele”, a constatat cu amărăciune reputatul analist Decebal Pop-escu. Lasand pamfletul la o parte, chiar exista un gram de prostie in toata treaba asta cu fondul incompetentei de a administra un buget.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.