Coș cu VIPere – În Turulung ca-n Texas

Publicat la data de11 martie 2019 » 355 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

În luna decembrie 2018 am scris un material despre faptul că  în localitatea Turulung din județul Satu Mare,  aproape toate străzile sunt inscripționate doar în limba maghiară. Localnicii au spus că vina este exclusiv a Primăriei și că ei au amplasat tăblițele în urmă cu câțiva ani.

Am încercat să îi cer elegant domnului primar, Gyakon Gheorghe să rezolve acestă incâlcare a legii, dar el nu a vrut. Am publicat materialul după care individul a început să mă amenințe telefonic, mi s-a spus că ce treabă am eu cu situația din Turulung, că sunt sovin, că am ceva cu maghiarii.  După mai multe schimburi de replici cu acest edil ( care crede că locuiește în Ungaria, de mult apusă), mi-a promis că până în luna februarie rezolvă problema. Credeți că a rezolvat-o? Nu!

Am încercat din nou să dau de dânsul, atât pe telefonul Primăriei cât și pe cel privat, dar în zadar. Nu vrea să îmi răspundă, la birou tot de negăsit.
Secretara când a avuzit că eu il caut, mi-a închis telefonul în nas. Viceprimarul ( răstindu-se la mine) a încercat să îmi explice ca nu toate denumirile străzilor sunt în limba maghiară. Oare trebuiau ca toate să fie? Îmi cer scuze dacă întreb !

Oare este normal ca într-o țară europeană, asemenea indivizi să fie reprezentanții unei comunități? Să facă ce vor ei? Să se comporte cu un jurnalist, de parcă ar fi un terorist?

Și mai uluitor este că acest lucru este permis de către autoritățile sătmărene. Nimeni nu s-a autosesizat, cu toate că articolul a apărut în variant on-line și tipărită. Prefecutra, Poliția… liniște….

Domnule primar, să știți că dacă nu ați vrut să rezolvați acestă ilegalitate cu frumosul, o veți face forțat. În cel mai scurt timp veți afla modalitățile prin care veți fi obligat să respectați legea, degeaba v-ați ascuns ca un laș.

P.S. Aici, este România fie că vă place, fie că nu !!!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.