Cos cu vipere: La cerșit cu… păpuși!

Publicat la data de18 noiembrie 2018 » 1624 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere, Stiri Satu Mare

cos viperePentru mulți sătmăreni care au treabă în zona centrală zilele încep cu urări de “bine” primite de la cerșetorii care nu sunt puțini la număr. În fiecare dimineață centrul urbei  este ticsit de doamne cu fuste înflorate care îți vând tot ce vrei, de la parfumuri de firmă furate de afară pâna la bijuterii.

Adevărul este că… niciun organ nu este prezent dimineața în centrul urbei, în schimb cerșetori sunt cu nemiluita. Și aceiași cerșetori pot fi încadrați și la capitolul căutători în gunoaie, care după ce fac o mizerie insuportabilă la containere, merg și cerșesc pe unde apucă, la șoferii opriți în trafic, la copiii care ies cu părinții de la școală, la oricine le iese în cale.

De ceva vreme nici cerșetorii nu ne mai aparțin, nu mai sunt aceeași cu care aproape fiecare sătmărean s-a obișnuit când iese în centru. Este o modă ca cerșetorii să fie importați din afara municipiului și mai nou copiii sunt înlocuiți cu păpusi bine mascate ca să para copii reali.

În fiecare dimineață sunt aduse 3 sau 4 persoane, obligatoriu cel puțin un copil, care sunt plasați în centrul orașului la terase. Aceștia stau câteva ore făcând traseul bine definit, de pe Corso, în jurul parcului, până pe platou și înapoi de câteva ori. În tot acest timp, cei care îi aduc, niște bărbați bine, stau la terasa la cafea și supraveghează activitatea cerșetorilor.

Deja ne-am obișnuit cu faptul că Poliția Locală e incapabilă să rezolve problemele cetățenilor orașului Satu Mare care doresc să scape de cerșetori. Cu toate acestea, polițiștii locali își exercită cu brio celelalte atribuții, să amendeze oamenii care nu au unde parca în oraș deoarece sunt prea puțin locuri de parcare amenajate, și să-i amendeze pe românii care, grăbiți și cu probleme, trec strada prin altă parte decât cea permisă.

Totuși, ”Locala”, este neputincioasă în fața cerșetorilor, dar are puteri depline când vine vorba de a sancționa românul de rând, care nu găsește loc de parcare când merge la spital sau are treabă la primărie…
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.