Coș cu VIPere – Ne „sug” țânțarii

Publicat la data de23 iunie 2019 » 233 Views» De: George Negrea » Cosul cu vipere

De ceva vreme, în municipiul Satu Mare nu mai sunt ungurii stăpâni. Locul lor a fost luat de țănțarii, mult mai bine organizați, zboară în roiuri , dar totuși nu sunt așa de flămânzi.
Nu știm motivul adevărat, pentru care Primăria refuză să stropească împotriva țânțarilor. Cel oficial este că apicultorii au făcut reclamații că mor albinele din cauza soluțiilor folosite.
Dacă e să o luam logic. Așa este. Dar dacă punem în față pericolul la care sunt expuși sătmărenii precum și că albinele nu pot fi crescute pe raza municipiului Satu Mare, sunt niște semne de întrebare.
Părinții copiilor sunt disperați. Nu mai pot să-i lase pe terenurile de joacă atât ziua cât și seara, micuții sunt atacați de țânțari.
Mai mulți sătmăreni au apelat la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare pentru a se informa cu privire la virsului West Nile care este răspândit de țănțari.
Specialiștii DSVSA au transmis astfel un comunicat de presă referitor la acest virus, cum poate fi prevenit și care sunt simptomele.
Infecția cu virusul West Nile, este produsă în urma contactului, cu virusuri considerate caracteristice altor continente (Africa, Asia), responsabile pentru transmiterea acestora, fiind paraziți din grupul țânțarilor sau căpușelor. În acest context, D.S.V.S.A Satu – Mare, atrage atenția cetățenilor, asupra pericolului ce îl reprezintă infecția cu virusul West Nile.
Primăria municipiului Satu Mare se laudă ca începe dezinsecția, de mai bine de o săptămână. O postare promovată pe Facebook-ul Primăriei, dă speranțe sătmărenilor că vor scăpă de piscăturile țânțarilor.
Tot în mediul online, Primăria a declarat că dacă se intervine doar prin aviotratament, 70-80% din substanță ajunge pe acoperișurile blocurilor. Mai mult, dacă temperaturile sunt mai mari de 25 de grade Celsius, substanța nu atinge solul, evaporându-se în aer.
Din aceste motive se impune și un tratament la sol, respectiv combinarea celor două metode.
Și așa încet, încet trece vara și nu va mai fi nevoie de dezinsecție. S-au economisit și câteva sute de lei la buget iar sătmărenii au fost „supți”. În ce mod vreți voi să credeți.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.