Coș cu VIPere – Prețul de la raft nu-i și prețu de pe bon

Publicat la data de12 mai 2019 » 227 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

Un bărbat care şi-a făcut cumpărăturile într-un supermarket Carrefour din Satu Mare a descoperit că majoritatea produsele achiziţionate aveau preţul mai mic la raft şi mai mare la casa de marcat. Ca să dovedească hoţia, a păstrat bonul primit iar apoi i-a abordat pe reprezentanţii magazinului. „Să vedem cum se fură”, spune în filmare cumpărătorul.

Pentru un chefir, de pildă, bărbatul a plătit 2,99 lei, în timp ce la raft preţul acestuia era 2,59 lei. Bananele erau trecute pe bon cu 5,99 lei kilogramul, în timp ce la raft costau 4,99 lei. Pentru ciocolata cumpărată, omul a plătit 3,40 lei, în timp ce la raft este doar 3 lei. Apa minerală pe bon costa 2,45 iar la raft era 2,29 lei.

Bărbatul a solicitat explicaţii celor de la informații, însă, nu i-au putut da un răspuns plauzibil, dând din umeri şi susţinând că vina ar aparţine “fetei care schimbă preţurile” şi care “nu a reuşit la toate”. În schimb, l-au asigurat că va primi diferenţa de bani înapoi, fără a spune ce se întâmplă cu sumele plătite în plus de celelalte sute de cumpărători care nu au observat înşelăciunea.

Întrebați, cei de la Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului susţin că, în astfel de situaţii, comercianţii riscă amenzi începând de la 5.000 lei (contribuabilii mici) şi 7.000 lei (contribuabilii mari), dar care pot merge până la 60.000 lei în situaţii grave. Din păcate nimeni nu amendează pe nimeni, cazul nu este unul singular.

Singura soluție prin care sătmprenii pot scăpa de acest fel de înșelăciune, este să fie atenți la bonurile fiscale iar dacă descoperă nereguli, să se adreseze Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului sau de ce nu chiar Poliției.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.