Coș cu VIPere – Rablele periculoase

Publicat la data de14 octombrie 2019 » 158 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

În ultima perioadă, tot mai multe jeguri de mașini (nu Dacii), apar pe drumurile patriei. Polițiștii parcă nici nu le observă, sau se fac că nu le observă uneori. Doar când mai este câte un control ”ordonat” atunci se mai face o curățene ,periodică, pentru că dese ori proprietarii le reintroduc în ciruclație, spoite, cârpite și tot la fel de periculoase.
Nu ştiu cum se face, dar conducătorii auto care au circulat pe ruta Satu Mare -Mădăras – Ardud au avut, cel puţin în luna septembrie, o ciudată atenţie din partea celor de la RAR şi Poliţie, care au ales să-şi efectueze controalele specifice doar pe tronsonul acesta de drum. Nu o spunem noi, ci buletinele de presă ale IPJ Satu Mare, furnizate către presă. Şi dacă facem un calcul al contravenţiilor primim cifra exactă: 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9570 lei şi 16 certificate de înmatriculare ridicated doar în câteva zile. Sigur nu zicem că ar fi ceva în neregulă cu aceste sancţiuni, însă singura întrebare care se naşte este: Cât vor sta pe „dreapta” aceste rable?
Pe lângă aceste rable, în traficul sătmărean, poți întâlni o grămadă de vehicule modificate, majoritatea ne fiind omologate de catre RAR. Unele dintre aceste vehicule aparțin chiar unor polițiști.
Sperăm că nu se vor întâmpla multe accidente din această cauză, pentru că a extirpa de tot rablele din trafic, este aproape imposibil.
Nu mai spunem că, unele autospeciale ale poliției sunt ruginite și mult mai periculoase decât multe hârburi din trafic.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.