Cos cu Vipere: Șmecherii de bani gata, prafu’ și țighi-țighi!

Publicat la data de17 martie 2019 » 1383 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

cos viperePrintre mizeriile din piețe, printre controalele de formă la traficanții de țigări… Printre iluziile care ne sunt servite zilnic cu acordul și protecția celor care… teoretic ar trebui să ne apere… vine incertitudinea firească din 20 19:

Ce mai fac copiii tăi? … Iată o întrebare la care dacă ar primi un răspuns real, multor părinți li s-ar face părul măciucă. În primul rând, puștimea sătmăreană a prins gustul drogurilor la greu.

Există deja prin oraș niște așa zise cluburi, mascate în case particualre, fără firmă, fără SRL, unde pruncii pot să petreacă în voie, într-o dulce și liniștitoare clandestinitate.  Alți prunci fac contrabandă cu țigări ucrianene dar cei specializați vând pur și simplu, droguri de la cele ușoare, până la cele de mare risc.

Prin ”marile familii” sătmărene odraslele nu mai fumează ierburi slăbuțe ci o trag direct pe nară că de, le permite buzunarul dar și totala delăsare a părinților.

Pruncul unei vedete sătmărene, un puștan de clasa a șaptea, a opta, a trecut de multă vreme pe prafuri și chiar a combinat o ”gagicuță” ceva mai tânără, tot dintr-o familie onorabilă și cu avere foarte mare, să fure de acasă vreo 3000 de euro care s-au făcut pur și simplu praf. De acum, știți ce fel de praf!

Situația pare scăpată de sub control, iar flagelul drogurilor a început să facă ravagii prin municipiul Satu Mare dar epicentrul tranzacțiilor este în Țara Oașului, unde izolata comună Cămărzana bate toate recordurile în materie.

Așa că în zadar avem Centru Antidrog, degeaba se organizează zeci și zeci de simpozioane pe teme de educație dacă în plan real infracțiunile de acest gen se țin lanț. Conform unor cercetări sociologice de ultimă oră, consumul de droguri ar fi crescut în județul Satu Mare în ultimii cinci ani de 20 de ori! Poate până la urmă se trezește cineva din amețeală!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.