Coșul cu VIPere – Fructe kamikaze

Publicat la data de19 noiembrie 2017 » 257 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

Au apărut în ultima vreme o gramadă de fructe exotice prin piețe și magazine, foarte ciudate.
Mai mulți sătmăreni s-au prezentat la medic cu dureri de stomac și grețuri, după ce au consumat portocale cumpărate din piață.
Se vehicula prin țară cum că un lot de fructe stropite cu ceva substanțe otrăvitoare, a intrat în România, dar nimeni nu a făcut public nici un avertisment. Organele statului atât au spus că ar trebui omul să belească ochii la ce scrie pe etichete înainte să consume.

Adică, băi imbecililor, un biet bătrân care vede numai el știe cum, trebuie lăsat să se intoxice?
De ce nu au fost imediat depistate și scoase de pe piață aceste fruncte? Numai ei știu. Poate șpăgile care s-au dat pentru a intra pe piață, nu le mai pot returna.
Se pare că, după Protecția Consumatorului, potopul, scapă cine poate sau cine o să citească etichetele, restul se duc dracului. Oare de ce statul român mai plătește rahatul ăsta de instituție dacă nu știe să-și facă treaba? Nu treaba mare, să nu mă înțelegeți greșit, treaba mare face, pe noi.
Oamenii riscă să moară intoxicați dacă nu citesc etichetele și mai știm bine că portocalele și nu numai, fructele se vâd vrac, fără vreo informație pe ele, de unde bietul consumator să știe ce căcaturi consumă?
Adică, mari agricultori, stropesc fructele și legumele cu otrăvuri ca să nu fie mâncate de șobolani, dar să fie mâncare de oameni?
Este o problemă mare la etichetarea produselor în Satu Mare. Sunt întâlnite pe multe etichete denumiri pe care și un chimist le descifrează greu. Ce dracu e ingredientul E2345 sau E 453? De unde să afle omul simplu ce otrăvuri cumpără ?
Nu-i de glumă, oare câte și câte produse intră în țara noastră, care pe urmă ajung în piețele și magazinele sătmărene, bombe pentru sănătate, fără ca instituțiile statului să ia nici o măsură.
De ce permit vameșii așa ceva, unde sunt controalele amănunțite? Am ajuns lada de gunoi a Europei iar singurii vinovați sunt cei din funcții, șefii acestor instituții care ar trebui să „pună piciorul în prag”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *