joi, martie 28, 2024
AcasăDivertismentProiectul „Seri Pozitive”: „Copii adulți ai alcoolicilor și familiilor disfuncționale”. Invitată:...

Proiectul „Seri Pozitive”: „Copii adulți ai alcoolicilor și familiilor disfuncționale”. Invitată: Andrea Veres

Proiectul „Seri Pozitive” este iniţiat de Asociaţia Schimbare Pozitivă din Cluj, sunt seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă. Se creează un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii, temele dezbătute sunt teme actuale pe domenii de interes și sunt susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat. La finalul întâlnirii iți propunem o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți.

Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psihoterapeut şi trainer dezvoltare personală.

  • Tema lunii iunie
  • „Copii adulți ai alcoolicilor și familiilor disfuncționale”
  • Invitată: Andrea Veres

Copii adulți ai alcoolicilor și familiilor disfuncționale sau Tărâmul lui ”NU SIMȚI-NU VORBI-NU AVEA ÎNCREDERE!”

Auzim, poate gândim adesea că alcoolic este doar acela care „deschide și închide cârciuma” sau acela pe care îl vedem în șanț murdar de propriile-i substanțe eliminate pe toate căile. Spunem uneori cu voce hotărâtă că alcoolismul este chestiune de iresponsabilitate, sau de lipsă de voință, sau mai rău: viciu. Eșuăm în a ne identifica propria boală sufletească doar pentru că nu arată întocmai acestor tipare, și pentru că încă poate ne aflăm în familie, consumând doar pe ascuns, sau aparent controlat, sau poate mai avem serviciu… Dincolo de aceste etichete stă o BOALĂ…și încă, o boală DE FAMILIE. Disfuncția familiei…

Familia disfuncțională nu este în mod necesar cea în care s-a produs un divorț sau o despărțire, aceea este o familie care a găsit o cale de a obține pacea personală când altfel nu s-a mai putut. Disfuncția familiei constă în tipare bolnave de funcționare în propriul ei cadru. Din acelea care ne păcălesc că lucrurile merg bine atunci când de fapt fac rău. Exact ca boala alcoolismului: îți spune că ești ok atunci când nu ești defel.

Copiii de sacrificiu, sau copiii adulți ai alcoolicilor au crescut – deci au primit și asumat informațiile esențiale despre lume și viață într-o astfel de familie, una în care alcoolicul nu a găsit poate mereu calea spre recuperare și a continuat să își facă rău sieși și familiei iar persoana codependentă (cei care trăiesc cu bolnavul) s-a concentrat cu prețul propriei sănătăți fizice și mentale asupra păstrării aparențelor, ascunderii așa zisului „viciu” și în interiorul „redutelor” asupra salvării disperate a unui om și mai disperat din „ghearele viciului” în timp ce fiecare fibră din ființa lui îl judecă aspru. Într-o familie bolnăvioară, o familie disfuncțională …în ciuda aparentei funcționalități.

Copilul adult are granițele difuze, toleranță scăzută sau deloc, semnificarea nesănătoasă a conceptelor de respect sau sinceritate sau loialitate, etc, și prin urmare ajunge să se adapteze foarte dificil într-o lume percepută crudă sau o viață percepută cu prea multă suferință. Învață alte reguli de supraviețuire: NU VORBI cu nimeni despre problema noastră…nu privește pe nimeni, oamenii sunt răi, te vorbesc deci NU AVEA ÎNCREDERE, și mai presus de orice tu ești mic și nu ai dreptul să te enervezi sau să te superi că n-ai cunoscut problemele adevărate deci NU SIMȚI!

Sunt Andi Veres – psihoterapeut adlerian…în recuperare :) Vă invit la o oră jumate de căpătare a unei perspective poate diferite a bolii sufletului familiei în general și a alcoolismului ca boală de familie în particular. 

Data: 19 iunie 2018, ora 18:00 – 20:30

Locația: Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, Bld. Transilvania, nr. 3

Înscrieri: http://www.schimbarepozitiva.ro/copii-adulti-ai-alcoolicilor-si-familiilor-disfunctionale/

Te așteptăm, într-un nou concept, alături de noi pentru a face diferența în aceasta lume gri. Adu și tu o doză de energie pozitivă în viața ta și a celorlalți.

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE minimă recomandată de 20 lei, necesară pentru susținerea acestui proiect adresat comunității.

Setează-ți intenția de a fi alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Partenerii Serilor Pozitive Satu Mare sunt: Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”, Jurnalul din Ardeal, SM Live, Jurnalul de Satu Mare și Sătmăreanul.

Persoana de contact: Delia Danea – psihoterapeut, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0773 – 974.519 , pagina facebook Delia Danea – Psihoterapeut

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente