Ministrul de Interne propune sancțiuni severe pentru șoferi: suspendarea carnetului trei ani

Publicat la data de27 iunie 2013 » 630 Views» DeViorel Hotca » Economico-social, National

politie_rutiera370_37288500Sancționarea conducătorului auto cu suspendarea carnetului de conducere pe o perioadă de trei luni, cum este în prezent, este “un regim sancționator în bășcălie”, a spus ministrul de Interne, Radu Stroe, la Realitatea TV. În opinia sa, este necesar – și se lucrează la acest aspect – să se introducă un regim de sancțiuni extrem de dure, de la amenzi mai mari, la suspendarea carnetului pe o perioadă de trei-patru ani.

“Există mai multe module care trebuiesc construite, asamblate, pentru a crea un tot al măsurilor ce ar trebui gândite și adoptate de către Guvern. Un prim modul ar fi cel referitor la programele pe care trebuie să le construiască Ministerul Transporturilor cred, trebuie un modul al modului de examinare a candidaților la diversele carnete de conducere. E clar ca nu e un lanț coerent bine pus la punct. Ar trebui un al treilea modul, un regim sancționator foarte aspru, pentru că, dincolo de ceea ce nu știm niciodată că se va întâmpla, va trebui să determinăm conducatorul auto la disciplină, pentru că nouă ne lipsește disciplina în trafic, în conducere, în comportament. Educația și disciplina”, a spus ministrul de Interne, în exclusivitate la Realitatea TV. În opinia sa, o astfel de disciplină se realizează numai prin măsuri extrem de severe.

“În opinia mea, lucrurile acestea nu se realizează decât prin măsuri extrem de severe care trebuie să aducă forțament pe conștiința omului, ca să nu spun ‘frică’ pentru a nu mai trece pe roșu, pe zebră, pentru a nu mai circula cu viteză peste 50 km peste normă, nici măcar atât, evident, sub influența băuturior alcoolice, fără permis… Există un proiect de ordonanță de urgență de înăsprire a pedepselor. Am amânat-o în septembrie, pentru că am spus să completăm aceste lucruri. Nu vom pune accent pe amenzi, și ele vor fi, ci pe suspendarea carnetului de conducere 3-4 ani. Trei luni (cum este în prezent, n.r.) reprezintă un regim sancționator în bășcălie, după părerea mea”, a încheiat ministrul.

Realitatea.net

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.