Interviu cu avocata Lăcrămioara Pop: „Pentru mine pictura este o meditație, este detașare de toată viteza vieții.”

Publicat la data de15 octombrie 2017 » 1705 Views» De: George Negrea » interviu Jurnal, Interviuri, Stiri Satu Mare

1.Pentru început spune-mi câteva lucruri despre tine ?
Mă numesc Lăcrămioara Pop , de profesie sunt avocat, vârstă nu am să o dezvălui pentru că nu se cade unei femei să facă asta , dar pot spune că mă simt foarte tânără . Din această toamnă am început să urmez cursurile Facultății de Arte Plastice din Baia Mare din cadrul UBB Cluj.
Încă de mică aveam o iubire pentru cărți , artă , muzică și pentru frumos . În copilărie am fost inițiată în frumusețea pianului , iar pictură am descoperit-o abia în urmă cu un an, cu adevărat și devine tot mai mult o necesitate pentru suflet .

2 .Cum ai descrie în câteva cuvinte viața de artist?
Nu aș putea spune că duc o viață de artist , pentru că în cazul meu este doar un hobby , dar aș spune că în viață mea aduce un echilibru , bucurie , împlinire .

3. Ce înseamnă pictura pentru tine?
Pentru mine pictură este o meditație, este detașare de toată viteză vieții șidin  agitația acotidiană , este contemplare , o gură de aer aș putea spune , este acel ceva de care nu mă mai pot lipsi .

4. Care este sursa ta de inspirație?
Orice este frumos. O melodie, o adiere de vânt, o privire și un zâmbet, un gând frumos . Iubirea pentru tot ce ne înconjoară.

5. Ce simți atunci când oamenii îți apreciază creația?
Fiind la început de drum, simt recunoștință multă.
Aici aș vrea să mulțumesc artistei sătmărene Gloria Cristina Oprisă care mi-a oferit încrederea și oportunitatea de a participa la două expoziții la Muzeul de Artă, expoziții organizate de dânsa, alături de artiști sătmăreni și din alte localități , precum și studenți.

6. E un har talentul sau se moștenește?
Deocamdată eu am să mă limitez în a-l numi o pasiune pe care îmi doresc să o șlefuiesc și să o aprofundez, de asta am și decis să încep această facultate și să acumulez cât mai multă experiență .

7. Dacă ar fi să-i pui o întrebare unui pictor celebru, ce l-ai întreba?
Dacă l-as avea în față pe El Greco , l-aș întreba ce culoare avea pentru el iubirea ?

8. Se poate trai in Romania doar din pictura?
Din proprie experiență nu pot să mă pronunț, eu având o cu totul altă meserie din care îmi câștig existența, dar din cât văd și aud în jurul meu și în cercurile artistice, a trăi doar din creație poate deveni foarte greu, aproape imposibil.
Din acest motiv cu siguranță, marea majoritatea artiștilor, au pe lângă artă și o altă preocupare care financiar îi susține. Mi-ar plăcea mult că artă, sub toate formele ei, în România să fie mult mai mult apreciată, susținută și promovată . Din această cauză mulți artiști foarte talentați se „pierd”.

9. Ce înseamnă Satu Mare pentru tine?
Satu Mare reprezintă orașul în care am crescut, orașul în care am fost educată, orașul în care mi-am făcut primii prieteni, orașul în care am ras și am plâns și orașul care m-a făcut să mă simt “acasă”, așa cum este el cu toate neajunsurile pe care sperăm că le vom depăși cât de curând.

10. Îți mulțumesc pentru timpul acordat, în final vrei să le transmiți un mesaj cititorilor noștri?
De câteva zile meditez la definiția dată păcatului de către Eckhart Tolle și nu este aceea de păcat originar, ci ” de a rata esențialul existenței umane. Înseamnă a trăi fără pricepere, orbește și, din această cauza, a suferi și a provoca suferință.” Așa că , fiți iubire și dăruiți iubire !
A consemnat,
George NEGREA

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *