sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocaleAromele intense de cafea cu gust desăvârșit le găsești numai la Ben...

Aromele intense de cafea cu gust desăvârșit le găsești numai la Ben Kafe! Energie, dinamism și eleganță!

Aromele intense și experiențele cu gust desăvârșit au sosit și în orașul tău. Cele mai rafinate cafele și ceaiuri, mixuri de fructe pot fi savurate la cafeneaua de specialitate din Satu Mare. Deschis oficial in 16 august, noul local BEN KAFE este un spațiu liniștit, prietenos și, deopotrivă, atrăgător.

Prima cafenea din Satu Mare, cu brandul Ben Kafe este la parterul clădirii de pe strada Horea, nr. 7, o zonă cu trafic intens şi clădiri de birouri. Pentru că o cafenea este un loc primitor și familiar pentru a facilita conversația, BEN KAFE este proiectată cu scopul de a reflecta experiența interacțiunii, dar și specificul zonei pe care o deservește – energie, dinamism, eleganță. Clienții sunt așteptați în cafeneaua care se întinde pe o suprafață de 57 m2, plus terasa 22 m2, cu băuturile delicioase pe bază de espresso si racoritoare.

Confortul și atmosfera caldă le permit clienților să se relaxeze și să se bucure de amestecul perfect de cafea prăjită și aromele tentante ale preparatelor delicioase.

La deschiderea oficiala au participat, oameni de afaceri, oficialitati locale si judetene, dar si prieteni apropiati. Din punct de vedere cultural, cafenele servesc în mare măsură ca centre de interacţiune socială: cafeneaua oferă membrilor comunităţii un loc să se adune, să vorbească, să scrie, să citească, să se distreze împreună, sau să-ţi petreacă timpul, individual sau în grupuri mici de două sau trei persoane. O cafenea poate servi ca un club informal pentru membrii săi obişnuiţi.

În secolul al 17-lea, cafeaua a apărut pentru prima dată în Europa în afara Imperiului Otoman, şi au fost construite cafenelele care au devenit rapid populare. Primele cafenele au apărut în Veneţia, în 1629, datorită traficului dintre La Serenissima şi turcii. Prima cafenea este înregistrată în 1645. Prima cafenea din Anglia a fost înfiinţată în Oxford în 1652 de către un evreu pe nume Jacob la Angel în parohia Sfântul Petru în zona de est. O clădire pe acelaşi sit găzduieşte acum un cafe-bar numit The Grand Cafe. Cafeneaua Queen’s Lane, deschisă în 1654, încă există de asemenea şi în prezent. Prima cafenea din Londra a fost deschisă în 1652 în Aleea St Michael, Cornhill. Titularul a fost Pasqua Rosee, slujitorul unui comerciant în mărfuri turceşti pe nume Daniel Edwards, care a importat cafeaua şi l-a ajutat pe Rosee în înfiinţarea unităţii în Aleea St Michael, Cornhill. Între 1670-1685 cafenelele din Londra au început să se înmulţească, şi, de asemenea, au început să câştige în importanţă politică datorită popularităţii lor în calitate de locuri de dezbatere. Prin 1675 existau mai mult de 3.000 de cafenele în Anglia. Pasqua Rosee a deschis, de asemenea, prima cafenea din Paris, în 1672, şi a avut monopolul cafelei la nivelul întregului oraş, până când Procopio Cutò a deschis Café Procope în 1686. Această cafenea există şi astăzi şi a fost un loc de întâlnire majoră al iluminismului francez. Voltaire, Rousseau, şi Denis Diderot o frecventau, iar aceasta este, fără îndoială, locul de naştere al Enciclopediei, prima enciclopedie modernă. În 1667, Kara Hamie, un fost ienicer otoman de la Constantinopol, a deschis primul magazin de cafea la Bucureşti (pe atunci capitala Principatului Valahiei), în centrul oraşului, unde astăzi se află clădirea principală a Băncii Naţionale a României . America a avut prima sa cafenea în Boston, în 1676.

O poveste disputată de prima cafeteria din Viena spune că a fost fondată în 1683 de către un rezident polonez, Jerzy Franciszek Kulczycki. În general, primele cafenele poloneze au fost fondate în Varşovia în 1724 de către unul dintre curtenii polonezi ai regelui August al II-lea Sass. Cu toate acestea, întreaga cultură de a bea cafea a fost ea însăşi larg răspândită în ţară în a doua jumătate a secolului al 18-lea.Prima cafenea deschisă oficial în Viena este atribuită unui negustor armean pe nume Johannes Theodat (de asemenea, cunoscut sub numele Johannes Diodato) în 1685. Cincisprezece ani mai târziu, alţi patru armeni deschid noi cafenele.

Deşi Charles al II-lea mai târziu a încercat să suprime cafenelele din Londra ca „locuri unde se întâlnesc nemulţumiţii, care răspândesc rapoarte scandaloase cu privire la comportamentul Majestăţii Sale şi a miniştrilor săi”, oamenii continuau să se adune în ele. Timp de mai multe decenii după restaurare, inteligenţa engleză s-a adunat în jurul John Dryden la Will’s Coffee House, în Russell Street, Covent Garden. Cafenelele au fost mari nivelatoare sociale, deschise tuturor oamenilor indiferent de statutul lor social, şi ca urmare asociate cu egalitatea şi republicanismul. În general, cafenelele au devenit locuri de întâlnire pentru oamenii de afacerea, unde se schimbau ştiri şi se citeau anunţurile oficiale din London Gazette. Lloyd din Londra s-a înfiinţat practic într-o cafenea condusă de Edward Lloyd, unde asiguraţii se întâlneau pentru a face afaceri. Prin 1739 au existat 551 de cafenele în Londra; fiecare atrăgând o anumită clientelă în funcţie de ocupaţie sau atitudine, cum ar fi conservatori şi liberali, societatea civilă şi funcţionari la bursă, comercianţi şi avocaţi, librari şi autori, sau oameni de modă din centrul vechi al oraşului. Conform unui vizitator francez, Antoine François Prévost, cafenelele, „unde aveai dreptul să citeşti toate ziarele pro şi contra guvernului,” au fost „locuri de libertate engleză.” Este de remarcat faptul că comercianţii armeni au introdus cultura cafenelelor în Europa de când Pascal Rosee (Harutiun) a deschis primele cafenele din Londra în 1652, apoi la Paris în 1672, în timp ce un alt armean pe nume Johannes Diodato (Asdvadzadur) a deschis primele magazine de cafea din Viena (Den Blauen Flaschen , 17 ianuarie 1685) şi în Praga (1703).

Interzicerea femeilor în cafenele nu a fost universală, dar pare să fi fost un obicei în Europa. În Germania femeile le frecventau, dar în Anglia şi Franţa au fost interzise. Émilie du Châtelet a pretins că este prostituată pentru a reuşi să intre într-o cafenea din Paris. Într-o gravură binecunoscută a unei cafenele pariziene din 1700, domnii atârnă pălăriile lor pe picioare şi stau la mese lungi comunale presărat cu hârtii şi tocuri de scris. Ceştile de cafea sunt încălzite la foc deschis, cu un cazan agăţat cu apă clocotită. Singura femeie prezentă se găseşte separat într-o cabină cu copertină, de unde serveşte cafea în cupe înalte.

Povestea tradiţională a originilor cafenelei vieneze începe cu sacii misterioase de boabe de cafea verde lăsaţi în urmă de turcii care au fost învinşi în bătălia de la Viena din 1683. Toţi sacii de cafea au fost acordaţi regelui polonez Jan III Sobieski victorios care, la rândul său, le-a dat unuia dintre ofiţerii săi, Jerzy Franciszek Kulczycki. Kulczycki a deschis prima cafenea în Viena cu ajutorul acestor saci cu cafea. Cu toate acestea, este acum larg acceptată ideea că prima cafenea a fost de fapt deschis de un negustor grec pe nume Johannes Diodato.

La Londra, cafenelele au precedat cluburile de la mijlocul secolului al 18-lea, care au adunat unele dintre cele mai aristocratice clientele. Lloyd’s Coffee House a oferit un loc pentru comercianţi şi expeditori pentru a discuta ofertele de asigurare, ceea ce a dus la crearea pieţei de asigurări cu Lloyd’s of London, societatea de clasificare Lloyd’s Register, şi alte întreprinderi conexe. Licitaţii în saloane ataşate cafenelei au oferit un început pentru casele de licitaţie Sotheby şi Christie.

În secolul al 18-lea s-au stabilit cele mai vechi cafenele existente în Italia: Caffè Florian din Veneţia, Antico Caffè Greco în Roma, Caffè Pedrocchi în Padova, Caffè dell’Ussero în Pisa şi Caffè Fiorio în Torino.

În Anglia victoriană, mişcarea cumpătării înfiinţat a înfiinţat cafenele pentru clasele muncitoare, ca un loc de relaxare fără alcool, o alternativă la localurile publice.

În secolele 19 şi 20, cafenele au fost punctul de întâlnire obişnuit pentru scriitori şi artişti în întreaga Europă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente