Rusia trimite camioane cu ajutor umanitar în Transnistria

Publicat la data de4 decembrie 2014 » 857 Views» De: JSM - redactia » Internationale

Moscova trimite în Transnistria un convoi umanitar format din 60 de camioane, în cadrul unui proiect de integrare în Uniunea Euroasiatică, relatează agenția Novosti PMR, în pagina electronică.

În decursul unei luni, în Transnistria au ajuns primele șapte vehicule cu echipamente medicale și mobilă, trei dintre acestea au ajus miercuri, a anunțat organizația neguvernamentală rusă Integrarea Euroasiatică, menționând că “alte zeci de camioane sunt în drum” spre Tiraspol.

Directorul organizației, Aleksandr Argunov a menționat că acest ajutor contribuie la crearea unor noi centre medicale în regiune.

“Nu știm cum va evolua situația în jurul Transnistriei și preferăm să transportăm acest ajutor cât mai curând”, a declarat Argunov.

“Cu puțin timp înainte, au sosit camioanele cu mobilă. Am analizat cu atenție ce dificultăți apar la frontiera cu Ucraina și ce acte ne cer vameșii ucraineni, pentru ca mai apoi să trimitem echipamente medicale. Aceste echipamente provin din diferite țări, inclusiv din Israel, Germania și Belarus”, a adăugat el.

Fondatorul organizației Integrarea Euroasiatică, deputatul rus Aleksei Juravliov s-a întâlnit miercuri, la Tiraspol, cu liderul separatist Evgheni Șevciuk. Cei doi au discutat despre construcția unor centre medicale și grădinițe în Transnistria cu finanțare rusă, precum și despre transportarea echipamentelor necesare.

Anterior, Moscova a trimis opt convoaie cu “ajutor umanitar” în estul Ucrainei, afectat de o rebeliune prorusă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.