Înșelătorie de 11.000 euro cu aur fals

Publicat la data de13 septembrie 2017 » 236 Views» De: George Negrea » Nationale

Doi indivizi în vârstă de 34 respectiv 35 de ani, ambii cetățeni moldoveni, au pus pe jar polițiștii din Suceava și Satu Mare. Cei doi au dat o țeapă de 11.000 de euro la o casă de amanet după care au dispărut. Aceștia au fost prinși în drum spre Satu Mare.

O înșelăciune pusă la cale de doi indivizi la o casă de amanet din orașul Siret a necesitat câteva zile de investigații, autorii fiind identificați și prinși de polițiști după ce au încercat să dea și alte lovituri și la alte case de amanet.

Incidentul le-a fost semnalat oamenilor legii din orașul Siret în urmă cu o săptămână, în data de 6 septembrie, în jurul orei 14.00, de administratorul unei case de amanet din localitate.

Acesta le-a povestit polițiștilor că a fost victima unei înșelăciuni de circa 11.000 de euro, comisă de doi indivizi în sediul societății.

Din investigații reiese că în casa de amanet au intrat doi indivizi, cu intenția de a amaneta două lanțuri din aur. Administratorul a verificat cele două lanțuri din metal oferite de cei doi și a constatat că acestea sunt din aur și au greutatea totală de aproximativ 480 de grame. După negocierea sumei de amanetare a bunurilor, administratorul casei de amanet a plătit suma de 11.400 euro, însă nu a întocmit nici un document în urma tranzacției.

După plecarea celor doi, administratorul casei de amanet a constatat că lanțurile pe care le-a primit nu sunt din aur.

Un alt incident cu același mod de operare a avut loc la o casă de amanet din Gura Humorului, dar doi indivizi nu s-au putut înțelege și nu au finalizat tranzacția. A urmat apoi o altă tentativă de înșelăciune, la o casă de amanet din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Astfel, polițiștii au identificat, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, mașina cu care circulau cei doi indivizi.

Mașina în cauză a fost dată în consemn și urmărită, fiind oprită de două echipaje mixte de polițiști în drum spre municipiul Satu Mare. În urma măsurilor luate de către polițiștii din județele Suceava și Satu Mare, aceștia au fost reținuți și aduși sub escortă la sediul IPJ Suceava, pentru audieri.

În urma probelor adunate de polițiști, cei doi bărbați au fost reținuți cu ordonanță pentru 24 de ore și au fost încarcerați în arestul IPJ Suceava.

Cu toate acestea, cei doi indivizi au fost puși în libertate, după ce administratorul casei de amanet și-a retras plângerea.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *