A murit ceterașul Ionica Hajnal

Publicat la data de17 ianuarie 2020 » 110 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

După o suferință pe care nu o mai putea alina nici măcar sunetul ceatărei Ionică Hainal, cel mai valoros ceatarâș al Codrului a trecut la cele veșnice, lăsând în urma sa un gol tăcut, pe care nu-l va mai putea umple nimeni. Virtuoz desăvârșit, Ionică a fost un artist venit direct din freamătul Codrului Ionică Hainal a fost un dăruit și devotat slujitor al melosului popular codrenesc. Degetele sale mângâiau, numai într-un anume fel doar de el știut, strunele și prin această miraculoasă atingere, artistul transmitea fiorul unei muzici armonioase care ți se strecura în suflet.

Pe măsura talentului său a fost și caracterul lui: omenia, amabilitatea, empatia și umorul, iată câteva din liniile care pot creiona chipul unul mare om și artist.

De acum, lumea celor ce iubesc frumosul va fi mai săracă, iar cântecele sale vor putea fi auzite doar din înregistrări. În aceste momente de negură sufletească avem totuși satifacția că am reușit să-i edităm un album, „Ceatarâș din Soconzel” care a fost lansat cu ocazia Festivalului Codrenesc de la Oțeloaia din august 2019.

Planul nostru de a-i organiza un spectacol omagial a fost zădărnicit de un destin, mult prea grăbit cu socotelile lumești.

Drum senin, între armoniile celești, și dacă pământul e mai sărac cu un cântec poate că totuși cerul a câștigat unul. Adânc, tulburător și patetic…

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.