Activități ale poliției rutiere

Publicat la data de13 februarie 2018 » 121 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Activități desfășurate de polițiștii rutieri

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 12 februarie a.c., activități cu scopul de a preveni accidentele de circulație, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat peste 110 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 28 200 de lei.

Totodată, au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 10 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.


La data de 12 februarie a.c., Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic, cinci conducători auto, cu vârste cuprinse între 28 și 47 de ani, care au circulat cu viteze cuprinse între 102-125 km/h.

În toate cele cinci cazuri au fost reținute permisele de conducere.


Persoane fără permis de conducere,
identificate de polițiști la volanul unor autoturisme

La data de 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug au identificat pe DJ 193A, în localitatea Socond, un bărbat, de 44 de ani, din Cuța, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, aceștia au constatat faptul că, bărbatul aflat la volanul autoturismului, nu deține permis de conducere.

Tot, la data de 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug au identificat în localitatea Beltiug, un bărbat, de 29 de ani, din aceeași localitate, aflat la volanul unui autoturism.

În urma controlului documentelor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.


Accident ușor de circulație

La data de 12 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției oraș Carei au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, un conducător auto, de 40 de ani, din Carei, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând cu autoturismul într-un stâlp.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului aflat la volanul autoturismului. Bărbatul a fost transportat la spital pentru a i se acorda îngrijirile medicale necesare. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.


Autoturism încredințat spre a fi condus,
de către o persoană care nu deține permis de conducere

La data de 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug, împreună cu cei din cadrul Poliției oraș Ardud, au identificat, în localitatea Viile Satu Mare, un tânăr, de 18 ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, aceștia au constatat faptul că autoturismul are aplicate numere de înmatriculare false, iar tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.

De asemenea, s-a stabilit faptul că, autoturismul i-a fost încredințat spre a fi condus, de către un bărbat, de 34 de ani, domiciliat tot în localitatea Viile Satu Mare.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.