Afaceri necurate la Casablanca. Cum se fac banii negrii si cine protejeaza afacerea…!

Publicat la data de23 martie 2018 » 431 Views» De- JurnalulSM » Locale sm, Stiri Satu Mare

          Săptămânalul nostru a publicat un material de investigație jurnalistică prin care atrăgeam atenția asupra cuibului infracțional de la așa zisul hotel/restaurant Casablanca, amplasat cât se poate de strategic în zona gării și autogării Satu Mare.

Organele abilitate au știut în permanență mult prea bine ce se petrece acolo, dar din motive care deocamdată ne scapă acestea au manifestat o suspectă toleranță față de infracțiunile care se derulau în zonă. Sadica decapitare a unei barmanițe în anul 2007, ar fi trebuit în mod normal să ducă la închiderea acestul local rău famat.

           Pe tema aceasta au fost multe materiale în presă, dar se pare că interesele obscure au fost mult mai puternice decât devoalarea unei stări alarmante. Indolența, sau mai exact cârdășia au dus inevitabil la o altă crimă desfășurată pe un scenariu similar din anul 2007. Normal, a fost găsit vinovatul dar vinovații morali se pare că vor scapa și de data aceasta nepedepsiți.

„Casablanca” a devenit în ultimi ani sinonimul infracționalității la vedere, un fel de simbol al fărădelegii protejată chair de cei care ar trebuii să o combată. Dacă nu se va pune piciorul în prag cu hotărâre, este o chestiune de timp până ce o altă persoană va fi asasinată în mod oribil în acest spațiu al riscului existential extrem.
Nu putem înțelege de ce, în condițiile în care, cel puțin publicația noastră a atras nenumărate semnale de alarmă privind epicentrul infracțional de la Casablanca, nu s-a luat nici o măsură. Este de notorietate faptul să dubiosul patron al acestei locații, Molnar a fost și este, și poate că încă va fi, implicat în nenumărate infracțiuni care pe un om obișnuit l-ar duce de urgență în spatele gratiilor dar se pare că Molnar este un om neobișnuit, că vechiile sale legături cu elemente din poliție s-au dovedit a fi trainice în folos poate bilateral.

Credem că este de datoria organelor statului să facă lumină și curățenie în acest caz pentru asanarea acestui puroi al delincvenței pentru a asigura o minima stabilitate și siguranță comunității sătmărene. Este timpul și cazul acum în contextul acestei abominabile crime să se pună capăt dezmățului de la „Casablanca”. Ironia face că numele acestui local să fie: Casablanca ( Casa Albă), dar proasta ei faimă ar putea să transforme pe bună dreptate numele acestui loc al groazei în Casa Neagră: a coșmarului, a prostituției de toate tipurile, a contrabandei și a unor crime sângeroase, care de decenii încoace șocează comunitatea sătmăreană dar se pare că nu și pe cei plătiți să asigure paza, ordinea și liniștea în Satu Mare.
Vom urmării cu foarte multă atenție, derularea evenimentelor viitoare și îi asigurăm pe cei care speră că și povestea asta va fi îngropată o dată cu trupul nefericitei barmanițe, că vom ține la curent opinia publică, cu toate detaliile care vor putea dovedii dacă fărădelegiile continuă sau vor fi curmate o dată și pentru totdeauna.

Vă reamintim că o barmană de la localul de lângă Gara din Satu Mare a fost ucisă în data de 4 spre 5 martie de către un bărbat de 40 de ani pe nume Ștefan Roman.
Autorul a fost prins în timp ce încerca să iasă din țară.

El a fost reținut în vama Uziceni în timp ce încerca să iasă din țară. Totul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni. Filmul crimei este următorul. Roman Ștefan a intrat în incinta localului, a lovit-o crunt pe barmană, Nicoleta Dunca din Satu Mare, cu scopul de a o tâlhări. Între timp, victima și-a sunat o colegă, căreia i-a spus să vină repede la lucru că nu se simte bine.
La fața locului au ajuns polițiștii care au găsit-o pe femeie moartă. Victima era divortata recent și a lăsat în urmă o fată de 23 de ani! Se pare că victima și criminalul se cunoșteau și posibil că în trecut să fi fost ceva între ei.

Crima din 2007

După cum apare într-un articol în publicația, „Glasul Sătmarului” din acea vreme și în care bodyguardul Motelului Casablanca din Satu Mare și-a decapitat colega barmaniță. Crima a avut loc pe fondul unui conflict între victimă și ucigaș, izbucnit în urma refuzului barmaniței de a introduce unui client puncte în aparatul de jocuri mecanice. Dupa ce și-a ucis colega, agentul a plecat liniștit acasa, el fiind reținut de polițiști câteva ore mai târziu, din pricina unei pete de sânge aflate pe tricoul pe care îl purta. La criminal acasa, anchetatorii au găsit și o pereche de adidasi ale caror talpi se potriveau perfect cu urmele descoperite în balta de sânge scurs din corpul victimei.
Printre altele în anul 2011 patronul de la Casa Blanca, a mai avut antecedente, el fiind reținut și potrivit anchetatorilor făcea parte dintr-o rețea de contrabandiști care distribuiau țigări din Ucraina în mai multe județe limotrofe. Molnar, cumpăra țigările de la un om de afaceri, acestea fiind transportate cu autoturismul său, marca Dacia Logan. Coletele erau ascunse în portbagaj, dar și pe bancheta din spate (potrivit rechizitoriului). Ca urmare a acestor infracțiuni inculpatul G. M. a fost condamnat la închisoare cu suspendare.
Se strânge lanțul în toate afacerile deținute ilegal de Molnar, inclusiv hotelul Casablanca care are o poveste destul de încurcată și interesantă, începând de la aventuri cu ”fetițe”, evaziune confirmată de organele de control și până la firme fantomă care au răsărit ca ciupercile după ploaie și tot așa au fost radiate. Aceste firme între timp au acumulat datorii, iar prin falimentarea lor ”teoretic” s-au pierdut! Hotelul cu pricina functionează ilegal fără ca vre-un organ de control, Prefectura, Politie, Pompieri, OPC, ANAF, DSP si alte instituții să deranjeze acea locație unde se petrec lucruri ciudate din toate punctele de vedere. Cu sigurantă organele de control știu ce se petrece în acel hotel dar, încă hibernează… sau nu au curajul să intervină. Vă prezentăm mai jos doar o parte, pe capitole din afacerile necurate, cusute cu ață albă pentru a mai scoate 1 leu și pentru a mai putea plăti diverși inși care vin în control… și închid ochii!

Afacerile dubioase continuă

Potrivit Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Satu Mare, Biroul de Cadastru și a extrasului de carte funciară nr 21944/2009/07/01 firma SC. ROVIL CO SRL Satu Mare J30/1310/2005 din 02 12 2005 cu certificate de înmatriculare preschimbat și cu formă de organizare, societate cu răspundere limitată. Cod fiscal ORCTSM: 18186861. Firma cu pricina a funcționat câțiva ani, iar dupa ce a acumulat unele datorii, aceasta a fost radiată, pe data de 15.11.2011.

Între timp o alta firmă a luat naștere, este vorba de SC ROVIL CO SM SRL, J30/45/2007 din 10.01.2007, cod fiscal ORCTSM: 20493957, cerere de înmatriculare nr./an: 416/2007, tot la adresa str. Crișan nr.33/A. Această firmă a preluat de la SC ROVIL CO SRL un contract cu drept de folosință asupra terenului înch. nr. 22865/200CF./12.10.2005.

Potrivit datelor extrase din cartea funciară cu nr. 57324, firma SC ROVIL CO SM SRL preia terenul cu restaurant Casa Blanca, suprafață 198 mp și un alt teren de 295 mp, cu drept de folosință asupra terenului închiriat nr. 22865/2005CF. Minunea nu a durat decât 4 ani, iar pe data de 29. 04. 2011 firma SC ROVIL CO SM SRL este RADIATA, motiv, aplicarea dispozițiilor art. 237 alin. (8) – (9) din Legea nr. 31 / 1990.

Ce spun locuitorii din apropierea localului?

Multe lucruri dubioase s-au întâmplat și se întâmplă în acest local. Conform declarațiilor unor persoane care își doresc să își păstreze anonimatul reiese că mai multe persoane și oameni influeți din Satu Mare, sunt implicați în traficul de persoane și de droguri. Destul de des sunt întâlniri între persoane din Satu Mare,, Republica Moldova și Italieni care duc fete la ”lucru” în Europa.
Sursele spun că sunt implicați și polițiști. Nu este deloc lezne de crezut dacă analizăm că orice s-a întâmplat acolo ( crime, tâlhării, prostituție), nimeni nu a fost tras la răspundere.

Localul funcționează și în ziua de astăzi

Pe lăngă toate ilegalitățile, persoane din interior au confimat că în camerele hotelului au dormit persoane date în urmărire generală, iar ajutați de mai mulți oameni influenți au reușit să părăsească țara. Nu este exclus ca și ucigașul actriței Gabriela Dorgai să se fi ascuns tot în acest loc și să fi scăpat tot ajutat de acești oameni.
Scandaluri și bătăi aveau loc foarte des acolo, mai ales după miezul nopții, „De mult ori seara se băteau în fața localului, erau două persoane care mereu băteau pe cineva, probabil și jefuiau, poliția niciodată nu a intervenit cu toate că am anunțat și eu personal de două ori.
Într-o noapte, în urmă cu aproximativ șase luni, după un scandal, a venit o dubă înmatriculată în Republic Moldova, iar în ea au fost băgați doi bărbați așa undeva la 30-35 de ani. Erau plini de sânge și abea se îneau pe picioare. Unde au fost duși și ce s-a întâmplat cu ei asta nu cred că știe nimeni”. Ne povestește interlocutorul nostru.

Reiterăm ideea că în ciuda actelor infracționale și de banditism, Grigore Molnar a scăpat, cel puțin până acum, vorba aia, viu și nevătămat. Activitatea s-a infracțională, începând cu rețelele de prostituție, contrabandă în stil mare cu țigări, vânzarea unui camion la Sankt Petersbug, pe care la declarat furat, doar pentru a încasa asigurarea, sunt doar câteva modeste pagini din marea carte a fărădelegilor care poartă semnătura acestui adevărat „Al Capone” al Sătmarului, Grigorica de Molnar.

Andrei SPIN

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.