Alexandra Antal – Marele Premiu la Festivalul ,,Rozmarin în colțu’ mesii”

Publicat la data de11 martie 2018 » 191 Views» De: George Negrea » Locale sm, Stiri Satu Mare

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliul Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Comunei Medieșu Aurit, a organizat în perioada 10-11 martie 2018, cea de-a V-a ediție a Festivalului Concurs de Folclor ,,Rozmarin în colțu’ mesii”.
Evenimentul a început sâmbătă, concureții și-au prezentat melodiile în fața juriului format din oameni de cultură și nu numai.
Concursul și-a propus valorificarea, popularizarea cântecului și portului popular românesc autentic, descoperirea de noi talente în interpretarea cântecului popular românesc.
Comuna Medieșu Aurit, vechi centru istoric și cultural al Sătmarului, este așezată pe malul drept al Someșului. Aflat la confluența dintre cele două mari zone folclorice ale județului, Oașul, respectiv Codrul, Medieșul a fost în permanență, un spațiu privilegiat în care s-au păstrat tradițiile și cântecele populare.
Unul dintre aceste frumoase cântece se regăsește în repertoriul marelui artist Nicolae Sabău care a cules melodia ,,Rozmarin în colțu’ mesii“ din localitatea Medieșu Aurit, în cinstea căruia se organizează acest festival.
În cadrul galei laureaților au evoluat: Ovidiu Purdea Someș, Petrică Mureșan, Oana Bozga, Adela Pruncă, Corul Medieșana, Ansamblul Folcloric al Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene” și grupul vocal Bereghenia din Veliatin – Ucraina.
Lista cu cei premiați:
Marele Premiu – Alexandra Antal, județul Sălaj
Premiul I – Nicoleta Lenard, județul Maramureș și Silvia Șuth, județul Satu Mare
Premiul II- Roman Lavinia și Darius Câmpean, județul Satu Mare
Premiul III- Alexandra Madas, județul Satu Mare și Mădălina Filip, județul Maramureș
Premiul Special- Selina Dan, Maramureșul Istoric (Ucraina)
Diana Topan, județul Maramureș
Adelina Costina, județul Sălaj

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.