Atenție ! Zeci de cazuri de furturi de buzunare înregistrare

Publicat la data de5 decembrie 2018 » 175 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Poliția Satu Mare atrage atenția asupra faptului că în sezonul cadourilor, aglomeraţia din marile magazine, din pieţele agroalimentare sau alte locuri publice unde se desfăşoară diferite evenimente este cea care facilitează acţiunea hoţilor, asupra buzunarelor şi genţilor cetăţenilor.

,,Goana după cadouri se face de multe ori contracronometru şi cu buzunarul plin, astfel încât hoţii au toate motivele să fie ,,la lucru””, anunță polițiștii sătmăreni.

Ce poţi face pentru a nu deveni victimă a hoţilor din buzunare sau genţi?

Nu lua sume mari de bani asupra ta. Plăteşte cu cardul de fiecare dată când este posibil.
Dacă anumite plăţi ştii că le poţi face doar cash, pune deoparte banii de care ai nevoie, astfel încât să nu fii nevoit de fiecare dată să expui portofelul cu bani.
Genţile se ţin în faţă şi nu în lateral sau în spate. Asigură-te că banii, portofelul sau alte lucruri de valoare nu sunt uşor accesibile, punându-le într-un buzunar interior.
Locul cel mai sigur pentru păstrarea portofelului este buzunarul interior al hainei sau al genţii. Portofelul, telefonul sau banii nu se ţin în buzunarul din spate al pantalonilor sau în buzunarul lateral al hainei. Îmbrăcămintea groasă, de iarnă, poate face insesizabil momentul în care ai rămas fără aceste bunuri de valoare.
Nu da curs invitaţiilor, propunerilor şi solicitărilor venite de la persoane necunoscute care te abordează în spaţiul public. Ar putea fi doar un pretext pentru a te uşura de bani.
Fii de două ori mai vigilent atunci când eşti într-un loc aglomerat.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.