Caii, terapie pentru copiii cu autism

Publicat la data de6 iunie 2018 » 199 Views» De: George Negrea » Locale sm, Stiri Satu Mare

Asociația Ecvesta Perla Neagra (AEPN), a organizat în data de 5 iunie, primul eveniment de la infiintare și anume o acțiune venită să susțină intergrarea copiilor cu dizabilități, mai exact a celor cu autism.
Evenimentul s-a desfasurat la „Ferma Cezar” din localitatea Ardud Vii și s-a bucurat de participarea a 15 copii din cadrul Asociației „Sfântul Benedict” pentru persoanele cu autism din Satu Mare.
Copiii prezenți la fermă au interacționat cu animalele și au fost instruiți în arta călăritului de catre instructorul Szucs Barnabas.

Momentul inedit a fost demonstrația de dresaj și mânuire a cailor.
La manifestare, au participat: Cozma Adrian, Murgu Bianca, Tiplea Razvan, Breban David și alți iubitori ai cailor.
„Dorim să deschidem o nouă etapă pentru acești copii cu afecțiuni și știm că prin intermediul cailor, aceștia pot să se realxeze. Dorim să dezvoltăm acest proiect și să continuăm chiar prin realizarea unui calendar de acțivități de genul.
Ne bucurăm că avem sprijinul multor persoane și consider că astfel de acțiuni sunt binevenite”. A declarat Adrian Cozma.
Această acțiune reprezintă un pas spre o viitoare colaborare între cele două asociații. AEPN își manifestă deschiderea ca pe viitor să pună bazele unui proiect pentru terapia cu aceste animale, în condițiile în care în județul Satu Mare este o lipsă de astfel de activități.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.