Călin Durla atacat dur de PNL Satu Mare

Publicat la data de25 august 2016 » 590 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

durla-calin

Liberalii sătmăreni îl critică pe inspectorul general al IȘJ Satu Mare, Călin Durla, susținând că acesta inventează noi proceduri de numire ale unor directori de instituții de învățământ.

„Domnule Durlă, sunteți veriga slabă în sistemul de educație din Satu Mare

În ciuda eforturilor guvernului în exercițiu de a moderniza administrația, există funcționari și politicieni în preajma lor care vor ca România să rămână în trecut – un domeniu feudal la îndemâna intereselor proprii.

Avem nevoie de profesioniști în corpul administrației publice, dar unii se opun acestei reforme. Observăm derapaje majore în cadrul unor instituții publice, așa cum se întâmplă acum la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

PNL Satu Mare este îngrijorat și atrage atenția asupra unor acțiuni ale inspectorului general școlar care inventează noi proceduri de „numire” ale unor directori de instituții de învățământ „prin vot”, numiri făcute în final după interese numai de dansul știute și/sau probabil, de partid.

Procedurile legale prevăzute în aceste cazuri sunt bine precizate în Legea Educației Naționale si în actele normative subsecvente.

Această procedură de detașare a directorilor în școli trebuie să înceteze. Partidul Național Liberal susține promovarea doar pe criterii de competență profesională și integritate a celor care trebuie să fie manageri veritabili ai liceelor, școlilor sau grădinițelor.

Nu putem accepta forme ascunse de promovare a unor conducători, care trebuie să obțină performanță, prin „numire” și realizate prin votul colegilor sau viitorilor subordonați, vot acordat în unele cazuri electronic! În media au apărut deja informații despre practici care depășesc, prin abuz, chiar și acest tip de alegere prin vot (o variantă foarte nefericită). Domnul Călin Durlă reușește și „performanța” de a încălca, complet discreționar, propriile regulamente inventate, culmea, tot de dânsul.

Prin acțiunile sale, domnul inspector general perpetuează problemele care au năruit sistemul de învățământ în ultimii ani, ducând educația înspre faliment.

Opriți-vă !

Departament de Comunicare

PNL Satu Mare”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.