Campania “Săptămâna inimilor darnice”

Publicat la data de16 decembrie 2015 » 1023 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Copiilor-le-plac-darurile-noastre

În săptămâna 14-18 decembrie 2015 se desfășoară Campania “Săptămâna inimilor darnice”. Acesta este un proiect județean în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. Fiecare unitate de învățământ în care se face voluntariat și-a propus o serie de activități pentru această săptămână. Aceste activități sunt utile în scopul realizării unor interacțiuni sociale, având ca obiect acțiuni umanitare în folosul unor grupuri dezavantajate.

Astfel, amintim organizarea Târgurilor de Crăciun, unde elevii voluntari vor vinde produse tradiționale, ornamente confecționate de ei, banii obținuți fiind donați beneficiarilor. De asemenea, se vor colecta diverse produse pentru a oferi beneficiarilor un cadou de Crăciun: dulciuri, îmbrăcăminte, jucării, rechizite, cărți, etc. Profesorii voluntari și-au propus o serie de activități comune voluntari-beneficiari: confecționarea decorațiunilor pentru brad, împodobirea bradului, realizarea felicitărilor pentru Crăciun, etc. Se vor organiza serbări, concerte de colinde, diverse momente artistice cu poezii și căntece de iarnă, toate cu scopul de a aduce bucurie în sufletele celor nevoiași.

Prin toate aceste activități, elevii și profesorii voluntari dau viață spiritului Craciunului, dorind să aducă zâmbete pe chipurile persoanelor vârstnice și copiilor din centrele de asistență socială.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.