Capitala muzicii românești la Satu Mare în cadrul Zilelor Orașului

Publicat la data de1 iunie 2015 » 919 Views» De: JSM - redactia » Locale sm, Stiri Satu Mare

10482571_988975061136354_7992078593051168471_n

Zilele Orașului Satu Mare anul acesta a ajuns la cea dea XIX-a ediție. La deschiderea oficială au participat primarul Dorel Coica, președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, respectiv primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Pentru prima dată în istoria manifestărilor deschiderea oficială a fost făcută cu Imnul național, intonat de componenții coralei preoțești Arhanghelii a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului alături de instrumentiștii Filarmonicii Dinu Lipatti.

Gașca Zurli a făcut show vineri seara la Zilele Orașului

Vineri, 29 mai în cadrul Zilelor Orașului Satu Mare, mii de copii și părinți s-au distrat de minune împreună cu „Gașca Zurli”, trupa care le-a oferit celor mici (și nu numai) un spectacol de zile mari.

Alături de Mirela Retegan și gașca sa, pe scenă a urcat și primarul Dorel Coica. Edilul a dansat împreună cu membri trupei. Spectacolul a făcut parte din seria de evenimente dedicate „Zilelor Orașului Satu Mare”.

Buni cunoscători ai repertoriului trupei, micuții s-au distrat pe cinste și au cântat alături de „Gașca Zurli”. Una peste alta atmosfera a fost una de zile mari, copiii mulțumind cu aplauze și mai mult decât atât, cu zâmbete sincere prestația mult așteptatei trupe, a celei mai în vogă „formații” în rândul celor mici.

Concert incendiar Vama Veche și B.U.G. Mafia

Vineri seara, în încheierea primei zile din cadrul Zilelor Orașului Satu Mare, publicul a avut parte de un program incendiar cu fanii lor.

Trupa Vama cu al ei solist Tudor Chirilă, a urcat pe scena din P-ța 25 Octombrie. Tudor Chirilă și-a serbat ziua de naștere chiar ieri, joi, 28 mai, azi urcând pe scena sătmăreană. Dezlănțuit, Tudor Chirilă a susținut un spectacol fabulos pentru sătmăreni. Fiind un concert live, instrumentiștii trupei Vama s-au dezlănțuit și ei, interpretând solo-uri spre deliciul spectatorilor.

Un nou concert necenzurat în Satu Mare susținut de BUG Mafia a avut parte de un public sătmărean nerăbdător, care a scandat minute în șir ”MAFIA” și a fredonat fără perdea piesele care i-au consacrat pe ”mafioți”. Tataee, Caddillac și Uzzi au adus din nou publicul fan în delir la Satu Mare.

Mega concert Holograf, Alex Velea, Smiley și Antonia sâmbătă seara la Satu Mare

Sâmbătă seara în cea de-a două zi din cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Orașului Satu Mare, artiști de seamă au electrizat publicul prezent în număr foarte mare.

Prima vedetă care a pășit pe scenă în fața sătmărenilor a fost Sore, urmată de Cabron, Don Baxter, Antonia și Alex Velea. Cei cinci prieteni care l-au însoțit pe Smiley la Satu Mare au încins atmosfera pentru recitalul lui Smiley, care și în acest an a decis să cânte fanilor lui sătmăreni. După o descindere în forță a renumitelor voci din România, Smiley a urcat pe scenă în uralele sătmărenilor. Rând pe rând, cei cinci prieteni ai lui Smiley au urcat și ei pe scenă interpretând pentru Satu Mare, renumitele hituri ale Ha Ha Production. Concertul cu un sound dinamic a lui Smiley, declarat artistul pop prin excelență în România, a cucerit definitiv sătmărenii.

După un regal de muzică pop, hip hop și R&B a urmat Holograf, care a încântat publicul cu baladele lor pop-rock. Seara s-a terminat cu tradiționalul foc de artificii, spre încântarea miile de sătmăreni prezenți în P-ța 25 Octombrie.

Ucraineanul Alexander Laskin este câștigătorul concursului „Strong Men” Satu Mare 2015

Competiția organizată duminică, 31 mai, s-a desfășurat lângă Catedrala romano-catolică și a ajuns la a X-a ediție.

La competiția din acest an au participat opt concurenți din cinci țări (România, Ucraina, Ungaria, Serbia și Grecia). Țara noastră a fost reprezentată de sătmăreanul Alexandru Cortean.

Concurenții au avut de trecut de cinci probe, după cum urmează: trasul unui camion de 8 tone, pe o distanță de 20 de metri; ridicarea unui buștean de 110-140 kg (în funcție de solicitarea concurentului); proba de îndreptare cu o halteră a cărei greutate putea varia între 220 și 250 de kg (în funcție de solicitarea concurentului); ținerea cu brațele întinse a unui lacăt de 20 de kg și executarea a cât mai multor genoflexiuni cu o halteră de cel puțin 220 de kg.

Competiția a fost câștigată de ucraineanul Alexander Laskin, acesta fiind urmat de sârbul Kecskes Roni și de sătmăreanul Alexandru Cortean (Sanyi). Laskin a cucerit de cinci ori consecutiv titlul de cel mai puternic om al Ucrainei.

Deasemenea, în ultima zi din cadrul Zilelor Orașului Satu Mare manifestările din cadrul Zilelor Orașului Satu Mare au concertat  Voltaj, Delia și Keresztes Ildikó din Ungaria.

Anul acesta vremea a ținut cu sătmărenii, soarele binecuvântând sărbătoarea pe parcursul celor trei zile.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.