Centru spiritual maghiar pe locul fostului Teatru de vară

Publicat la data de21 ianuarie 2018 » 446 Views» De- JurnalulSM » Stiri Satu Mare

Fostul Teatru de vară a municipiului Satu Mare se va transforma în Centru Spiritual, proiectul fiind inițiat de Episcopia Romano-Catolică.

Proiectul va intra în dezbaterea consilierilor municipali, joi, 25 ianuarie, când se supune aprobării documentația Planul Urbanistic Zonal – CENTRU SPIRITUAL” IN MUNICIPIUL SATU MARE Amplasament: Piața Libertății, Satu Mare.

Potrivit Raportului de specialitate, terenul are o suprafață de 6757,00 mp. Pentru acest amplasament, în anul 2008 a fost aprobat un P.U.Z. pentru un centru comercial, birouri, hotel cu regim de înalțime P+3 și 2 nivele subterane. Prin propunerile prezentate în actuala documentație se respectă funcțiunea generală din P.U.Z. – instituții și servicii, și se dorește o derogare pentru indicatorul urbanistic, respectiv în regimul de înalțime propus prin P.U.Z.-ul aprobat.

Pe terenul proprietatea beneficiarului se propune construirea unor clădiri, cu regim de înălțime de la S+P – P+1E și parțial P+2E cu acoperiș tip șarpantă, parțial terasă și funcțiunea propusă – instituții și servicii (social cultural). Accesul rutier și pietonal la obiectivul propus se va face din strada 1 Decembrie 1918, precum și din aleea carosabilă din partea posterioară, care face legătura cu strada Gheorghe Lazar, respectiv pietonal din Piața Libertății.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, se va transmite beneficiarului Tarr Attila Csongor și Tarr Melinda, se arată în proiectul HCL.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.