Clădirea spitalului TBC ar putea fi retrocedată

Publicat la data de8 ianuarie 2018 » 196 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Fundația Caritatea, un ONG care își are sediul în București și care are legături strânse cu comunitatea evreiască din România deține mai multe imobile și terenuri în toată țara, proprietăți revendicate în baza unor decizii de retrocedare în numele comunității evreiești. Fundația vrea să pună mâna pe mai multe imobile, printre care și Spitalul TBC din Satu Mare.

Fundația Caritatea a formulat aproximativ 2.000 de cereri de retrocedare a unor bunuri imobiliare deținute în trecut de evrei care au fost confiscate sau naționalizate. Multe dintre procesele aflate pe rolul instanțelor au fost câștigate, imobile de pe urma cărora în buzunarul ONG-ului intră o grămadă de bani.

În anul 2005, printr-o adresă depusă la Consiliul Județean, Fundația „Caritatea” din București a solicitat retrocedarea imobilului de pe strada Ialomiței nr. 9, în care își are sediul Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare. Cererea de retrocedare a fundației evreiești a fost urmată de un alt document, prin intermediul căruia, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților făcea cunoscute rezultatele expertizei privind evaluarea imobilului în care își are sediul Spitalul TBC.

Suma menționată în acest document este foarte mare, adică 1.500.000 euro. În urma unei contraexpertize solicitate de către managerul spitalului TBC, dr. Ioan Sergiu, a reieșit o valoare mult mai mică a imobilului, adică 950.000 euro. Contraexpertiza a fost trimisă comisiei de evaluare din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, iar în prezent se așteaptă răspunsul.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *