Coș cu VIPere – Hoție la benzinărie

Publicat la data de12 ianuarie 2020 » 74 Views» De- JurnalulSM » Stiri Satu Mare

Ecrocheriile staților de carburanți nu încetează să ne uimească. În Satu Mare sunt o ciurdă de asemenea stații, una mai hoțomană ca cealaltă, prețurile diferențiindu-se chiar și cu 50-60 de bani pe litru. Cine suferă? Șoferii, bine înțeles. De exemplu la o stație cunoscută de pe bulevardul Lucian Blaga, prețul litrului de benzină este de 5.45 de lei, la aceeași firmă același sortiment de benzină doar că la stația de pe strada Botizului, este de 5.53 de lei litrul. Ca și simpli consumatori ne întrebăm, cum este posibil ca la aceeași firma doar că stații de pe străzi diferite, să difere prețul așa de mult?
Referitor la ”ieftinirea” colosală de 20 de bani/litru dupa scoaterea unei porcării de accize, evoluţia pieţei petrolului ne dă speranţe! Un studiu realizat de Institutul pentru Combustibili “Sergiu Cantacuzino” din Găeşti arată că, în curând, preţul ţiţeiului brut ar putea ajunge la zero – caz în care, spun cercetătorii, benzina din România ar costa cu aproape un leu mai puţin decât în prezent.
“Un litru de benzină costa 4 lei în 2008, când barilul de petrol atinsese 110 dolari. Astăzi, petrolul bate spre 30 de dolari şi benzina e doar puţin mai scumpă. Avem toată încrederea că, peste câteva luni, petrolul va fi gratuit. Sau chiar îţi vor da arabii bani să-i scapi de el”, “Atunci, potrivit cifrelor noastre, benzina cea de toate zilele s-ar putea stabili la 3 lei 50.”

Din păcate, nu toţi experţii sunt atât de optimişti. Un institut concurent din Mizil a atras atenţia asupra “paradoxului românesc”, recomandându-le cetăţenilor să-şi facă stocuri de benzină. “Pe măsură ce petrolul scade, accizele cresc. Preţul benzinei în România ar putea creşte la 8, 9, 10, poate chiar 400 de lei pe litru!”.
Evident aceste este un pamflet, dar prețul combustibilului din România este un mister. Avem printre cea mai scumpă benzină din lume.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.