Elevii Liceului Teoretic German în vizită în Polonia

Publicat la data de2 noiembrie 2017 » 494 Views» De: George Negrea » Locale sm, Stiri Satu Mare

În perioada 23-28 octombrie, un grup de elevi și profesori ai Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare a participat la activitățile de învățare și formare, organizate în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+, The Quest of the Science Queen, la școala parteneră din Strzelno, Polonia. Din echipă, au făcut parte elevii clasei a XI-a și profesori de matematică, fizică, informatică și engleză.
Elevii și profesorii au asistat la orele de curs din școala gazdă, au participat la ore de matematică interdisciplinare organizate în școală, dar și în diferite locații din regiune. Astfel, elevii au avut ocazia să analizeze activitatea la Institutul de Cercetare Agronomică din Koluda, unde au efectuat măsurători și au completat fișele de activitate cu privire la creșterea păsărilor. În Torun, la Muzeul de Turtă Dulce, elevii au pregătit propriile prăjiturele din turtă dulce, jurând că nu vor divulga secretul rețetei. Tot în Torun, la Muzeul de Științe, elevii au participat la activități interactive, la diferite experiențe stiințifice, au studiat și încercat diferitele mecanisme, au studiat pendulul lui Foucault.
În ultima zi a întâlnirii, organizați în grupe internaționale (Bulgaria, Polonia, România), elevii au participat la un concurs de perspicacitate matematică.
Pentru profesorii care i-au însoțit pe elevi, au fost organizate activități de formare, care au vizat metodica predării matematicii (metode formale și informale), utilizarea instrumentelor IT (kahoot), precum și aspecte legate de predarea bazată pe interdisciplinaritate.
Pe lângă activitățile științifice, gazdele au prezentat și istoria și tradițiile regiunii.
Următoarea întâlnire a celor trei școli va avea loc în mai 2018, în Bulgaria, la Sofia.
Informațiile ne-au fost transmise de prof. Maria Graur.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.