Elevii Școlii Lucian Blaga au fost gazdele jandarmilor sătmăreni

Publicat la data de9 decembrie 2013 » 1284 Views» De: JSM - redactia » Stiri Satu Mare

Vineri, 6 decembrie a.c,  slt. Herman Ioan și plt. Oros Florentin din cadrul Jandarmeriei Satu Mare au desfășurat  activități preventiv informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înțelesul tuturor”! la Școala „Lucian Blaga”.

Jandarmii au prezentat și explicat pe înțelesul copiilor de clasa a VI-a și a VII-a,  misiunile pe care Jandarmeria le îndeplinește pentru siguranța și în folosul cetățenilor.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienței spre dialog și expunerea propriei păreri cu privire la violență  și la modul în care trebuie să acționeze în caz de violență.

Copiii au fost provocați să identifice acte și forme de violență în jurul lor, acasă, la școală, pe drumul spre școală, în cercurile de prieteni, pe net sau la televizor.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să stea departe de fenomenul violenței, iar dacă sunt martori sau chiar sunt implicați în violență, cum trebuie să acționeze imediat.

Elevii au primit materiale informative din partea jandarmilor, au vizionat filmulețe de prezentare a misiunilor Jandarmeriei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.