Fstivalul Folcloric al Naționalităților de la Bogdand

Publicat la data de7 septembrie 2015 » 871 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

bogdand

Duminică, 6 septembrie a avut loc cea de-a 25- a ediție a Festivalul Folcloric al Naționalităților din Bogdand. Deși vremea a fost capricioasă, zeci de localnici s-au adunat la scena amplasată pentru a admira spectacolele pregătite în cinstea lor.

Organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu Primăria și Consiliul local Bogdand, evenimentul a scos în evidență tradițiile și obiceiurile multiculturale din județ.

Alături de locuitorii comunei Bogdand și de oaspeții lor la această sărbătoare au mai participat și președintele Consiliului Județean Adrian Ștef , prefectul Eugeniu Avram, directorul Centrului de Creație Robert Laszlo respectiv senatorul Pataki Csaba.

Unul dintre cei mai emoționați oaspeți ai acestui eveniment a fost prefectul județului Eugeniu Avram care a crescut pe aceste meleaguri ale comunei Bogdand și a ținut să fie alături de consătenii lui la moment de sărbătoare.

Manifestările au debutat cu o paradă a costumelor populare, urmată de festivitatea de deschidere. Mai apoi, pe scenă au evoluat formații de dansuri populare maghiare precum: „Roszmalint” din Bogdand, „Berekenye’ din Cehu Silvaniei și „Bekek” din Berveni. De asemenea pe aceeiași scenă au încântat publicul prezent și formațiile de dansuri „Ceatăra” din Carei și „Gemeinsam” din Satu Mare.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.