George Negrea – spectacol de senzație la Vinogradiv – Ucraina

Publicat la data de7 aprilie 2019 » 293 Views» De- JurnalulSM » Stiri Satu Mare

Sâmbătă, 6 aprilie în Ucraina la Vinogradiv a avut loc festivalul de tradiții, „Întâlnirea de Paște” care a reunit artiști și meșteri populari din România, Croația, Ucraina și Ungaria.
Din partea județului Satu Mare, a participat folkisul sătmărean, George Negrea, care a susținut un moment artistic inedit, fiind apreciat de publicul numeros format din peste 400 de persoane. Artistul a cântat în limba română, ucraineană și maghiară. Dirijorul corului din orașul Eger – Ungaria, prezent cu artiștii maghairi, a rămas impresionat de prestația artistului sătmărean.

În cadrul spectacolului au mai urcat pe scenă Corul din orașul Eger – Ungaria, un ansamblu venit din Croația și soliștii Casei de Cultură din Vinogradiv.
În apropierea Casei de Culură a avut loc și un târg de Paște, unde cei interesați au putut să cumpere ouă încoindeiate, vinuri și coșuri.
Din partea României a mai participat și o delegație din județul Suceava formată din Petronela Iasiniovshi și Filip Iasiniovschi, membrii ai Uniunii Ucrainenilor din România care au adus ouă încondeiate.
“Inițiativa de a crea un festival a apărut de la sine – este rodul unei lungi cooperări între diferite țări. Cu România avem mai mult de 10 ani de cooperare, precum și cu maghiarii și croații. Așadar, s-a decis organizarea unui astfel de festival în ajunul sărbătorilor Paștelui.” A decalrat Sviatoslav Gal, directorul Casei de Cultură din Vinodragiv.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.