În câteva zile se deschide Cineplexx la Satu Mare

Publicat la data de6 decembrie 2018 » 367 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

La Shopping City Satu Mare se lucreaza intens pentru a deschide si Cineplexx, care face parte din lantul international de cinematografe care isi are sediul in Austria.

Operatorul austriac de cinematografe a fost inclus pe lista NEPI a chiriașilor care vor ocupa spații în Shoping City Satu Mare.

Înființat în 1993 cu sediul la Viena, ca parte a companiei distribuitoare de film Constantin Film Holding GmbH, fondată în Austria în 1951, lanțul Cineplexx a început să se extindă spre Europa de Sud-Est în 2009, intrând în Croația, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Albania, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Grecia, Kosovo, alături de Austria și Italia. Numeroase cinematografe au fost deschise de Cineplexx în mall-uri dezvoltate de NEPI. “Cinematografele se bucură de popularitate în Europa de Sud-Est. Tot mai mulți operatori de centre comerciale consideră cinematografele ca fiind indispensabile zonei de divertisment”, explică oficialii Cineplexx procesul de extindere, precizând că și-au propus să devină cel mai mare operator de cinematografe din regiunea vestică a Balcanilor.

La acest moment, Cineplexx are 50 de cinematografe, dintre care 44 multiplex, cu aproximativ 300 de săli. Cu circa 1.500 de angajați, compania a avut anul trecut vânzări de 140 milioane euro și aproximativ 12 milioane de vizitatori.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.