In urma ACCIDENTULUI cu zeci de raniti, seful pe Europa de la Draxlmaier Group, Ulrich Lubeck, vine URGENT la Satu Mare. Se lasa cu demisii? | foto & video

Publicat la data de30 martie 2015 » 9997 Views» De: JSM - redactia » Anchete, Locale sm, Stiri Satu Mare
In urma cu o saptamana un accident grav de circulatie s-a produs din vina soferilor. Doua autobuze ale unei firmei de transport din Satu Mare pline de navetisti de la Draxlmaier s-au ciocnit  în satul Corod, judetul Satu Mare, peste 20 răniți fiind transportați de urgenta la spital.

page

  • OARE, seful pe Europa, Ulrich Lubeck va demite toata conducerea Draxlmaier Satu Mare?!

page1Acest accident a ajuns si la urechile sefului de producție al Draxlmaier Group, pe Europa, Ulrich Lubeck,  care vine la Satu Mare cu intreg staful de conducere. Saptamana aceasta a convocat o sedinta de urgenta cu toata conducerea fabricii  Draxlmaier Satu Mare.

Cei de la conducerea fabricii, au instalat deja un cort mare (vezi foto dreapta) in incinta  si incepand de maine, (31 martie), muncitorii vor lua parte la sedinte cu cel mai mare sef al lor.

Din primele informatii conducerea fabricii  Draxlmaier Satu Mare i-a in calcul posibilitatea achizitionari unor autocare pentru transportul angajatilor fabrici.

Deoarece foarte multi angajati se plang de modul in care sunt tratati de soferi firmelor care fac transportul din orasul Satu Mare si intreg judetul ca, acestea ii streseaza cu tot felul de muzica  adresandu-le cuvinte jignitoare si amenintatoare, conducand foarte brutal si periculos, punandu-le viata in pericol in tot momentul transportului, la fabrica si de la fabrica spre locuinta.

Bine inteles ca, si conducatorii auto de multe ori sunt agresati si amenintati de unii angajati, totodata trebuie intreles faptul ca, lucrand in trei schimburi, stand in picioare 8 ore sunt de multe ori epuizati, neputand sa-si controleze comportamentul si gesturile, adresand cuvinte amenintatoare soferilor.

page2

Totodata mentionam ca, una dintre firmele care efectueaza transportul de calatori la Draxlmaier Satu Mare, este o firma apropiata a fostului director Iuliu Cadar.

Cu toate ca el a fost schimbat in februarie 2013 de catre administratia din Germania, a reusit prin relatiile facute cu cei care incheie contractele de la Timisoara sa mentina firma pana in ziua de astazi si sa transporte in mare parte angajatii de la Draxlmaier  Satu Mare.

Grupul Draxlmaier, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanți producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase și componente electrice și electronice.

  • Fabrica din Satu Mare, cea mai mare din Europa!

La marginea orasului Satu Mare, pe un tapsan pe care se tinea odinioara Targul de vite duminical, se inalta o constructie occidentala, a carei modernitate atrage privirile.

Ulrich

Este Fabrica Draxlmaier, una dintre cele mai importante investitii germane din Romania, unde se produc cabluri electrice pentru masinile Mercedes C, E si F classe. Ridicata de la “varful ierbii”, adica direct din campul verde, de catre o firma austriaca, in colaborare cu antreprize romanesti de constructii, si folosind exclusiv forta de munca locala, aceasta bijuterie satmareana este cotata printre cele mai moderne din lume, grupul Drxlmaier operand active importante in America, Europa, Asia si Africa de Sud.

Din septembrie 1999, cand a fost inaugurata oficial, fabrica a preluat statutul de lider regional al productiei de cabluri pentru Mercedes, Divizia Daimler/Chrysler, reusind sa puna pe harta industriala a Europei Centrale si de Sud-Est un exceptional centru de performanta tehnologica.

“Din punct de vedere istoric, muncitorul roman a fost crescut altfel decat cel din Germania. Exista diferente si intre sistemele de invatamant: daca in Romania, tanarul isi petrece 12 ani pe bancile unei scoli, la noi se pune accent pe invatarea mai rapida a unei meserii. Din punctul de vedere al capacitatii, muncitorul roman este enorm de capabil si dornic sa invete, este silitor, vrea sa munceasca si munceste cu placere.

Am fost pe aproape toate continentele si pot spune ca, de pilda, spre deosebire de asiaticul care amana totul de pe o zi pe alta, romanul este prompt si gata mereu sa faca ceea ce i se spune. in ceea ce priveste cultul muncii, romanul nu se deosebeste de alti muncitori; este eficient si vrednic, dar, cum spuneam, a trait atata vreme in comunism si este nevoie de timp pentru a se adapta la economia de piata.

Dralxmaier-Satu-Mare

Sunt foarte multumit de muncitorii din Satu Mare, desi uneori este greu pentru ei sa inteleaga ceea ce dorim sa realizam. Oamenii sunt insa gata sa invete, sa munceasca, si sunt convins ca impreuna vom atinge obiectivele pe care ni le-am propus: mentinerea calitatii si preciziei germane intr-un mediu negermanic. Romania are un potential urias, asa cum foarte putine tari au.” spune d-l Ulrich Lubeck – directorul grupului de firme Drexlmaier din Romania.

Sorin_Ghita-director-draxlmaierÎncepând cu data de 2 februarie, Sorin Ghiță a preluat funcția de Director General Tehnic al fabricii. Schimbarea la nivel de conducere vine ca urmare a strategiei de dezvoltare a fabricii Draxlmaier Satu Mare.

Sorin Ghiță (44 de ani) are o experință vastă în domeniul industriei auto din România acumulată în poziții de conducere, activând în cadrul unor fabrici de componente de renume mondial, prezente pe piața autohtonă.

”Sunt onorat să mă alătur echipei Dräxlmaier Satu Mare. Această numire îmi oferă șansa de a lucra pentru unul dintre cei mai mari jucători din piața auto din lume. Cu siguranță vor exista provocări, dar am încredere în noii mei colegi de la Dräxlmaier Satu Mare și sunt convins că vom avea o colaborare excelentă”, a declarat Sorin Ghiță, noul Director General Tehnic. Sorin Ghiță a absolvit Facultatea de Mecanică din Craiova, cu master și doctorat în cadrul aceleiași facultăți. A debutat în industria auto ca Project Manager în cadrul unei companii specializate în producerea de sisteme de distribuție. Prin prisma funcției sale, Sorin Ghiță va conduce activitatea operativă din cadrul Dräxlmaier Satu Mare.

Totusi ramane de vazut, care vor fi consecintele vizetei celui mai mare sef de producție al Draxlmaier Group, pe Europa, Ulrich Lubeck! Speram ca multe lucruri se vor indrepta in acea fabrica, deoarece conducerea grupului general Draxlmaier din Germania are un coportament onest si civilizat in raport cu angajatii, dar bineinteles ca nu intodeauna ajung informatiile si problemele muncitorilor pe masa principala unde se iau toate deciziile.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *