Luminătorii Satelor în cadrul Zilelor Județului

Publicat la data de25 iunie 2015 » 826 Views» De: JSM - redactia » Stiri Satu Mare

george-negrea

Sâmbătă, 27 iunie de la ora 17,00, la Scena de Folclor din Centrul Vechi, cu ocazia Zilelor Județului Satu Mare va avea loc cea de-a V-a ediție a Galei „Luminătorii Satelor”, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean.

În cadrul evenimentului sunt premiate acele personalități locale care și-au adus contribuția la dezvoltarea spirituală a localităților din care provin.

            La această manifestare sunt așteptați sătmărenii care apreciază păstrătorii tradițiilor și iubitorii culturii rurale autentice.

Acest eveniment este extrem de relevant pentru conturarea profilului identitar al acestor meleaguri. Sunt evidențiați oamenii care prin eforturile lor au luminat viața culturală a comunităților din care provin. Avem cu toții o datorie morală de a recunoaște public meritele acestor oameni.

Luminătorii satelor au fost și vor rămâne modele pentru toți cei care pot conștientiza utilitatea unor asemenea demersuri culturale. Județul Satu Mare este singurul din țară care organizează o manifestare de acest gen prin care sunt celebrate valorile culturale și spirituale de pe întreg cuprinsul județului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *