MUNCITORII DE LA DRÄXLMAIER SE PLÂNG CĂ SUNT TRANSPORTAȚI CU AUTOBUZE VECHI ȘI ÎN CONDIȚII IMPROPRII! Muncitoare: Sefii vorbesc urat cu noi!

Publicat la data de3 aprilie 2017 » 69095 Views» De: Raluca Sas » Anchete, Locale sm, Stiri Satu Mare

La Satu Mare, Dräxlmaier Group, este unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de cablaje pentru industria auto mondială și un important angajator în România înregistrat, la finalul lunii, un număr total de peste 5.000 de angajați la fabrica de la Satu Mare. Lipsa acută de personal, dă dureri de cap conducerii care, aproape în fiecare lună face angajări. 

Cu toate ca firma Dräxlmaier  spune ca are grija de protejarea mediului. Nandra DANIEL care se ocupa de achizitii la societatea Dräxlmaier  a tinut foarte mult sa incheie contract cu o societate de transport care detine in parc, microbuze si autobuze cu grad de poluare scazut deoarece firma care o reprezinta tine foarte mult la mediul inconjurator. Cu toate aceste a reusit sa incheie contracte pentru transportarea angajatilor fabricii Dräxlmaier  cu firme care detin microbuze si autobuxze … cu o vechime de peste 20- 25 de ani… unele nu au macar nici motoare euro 1, asa ca , nu mai vorbim de euro 5-6, asa cum se fabrica in zilele de astazi.

Asa ca firma Dräxlmaier contribuie la poluarea mediului inconjurator din Romania, ca in Germania transporta munciorii cu ultima generatie de autobuze… Asta nu ar fi o problema asa de mare, in comparatie umilinta la care sunt supusi angajatii care lucreaza la firma Dräxlmaier. Mai si sunt obligati sa calatoreasca cu aceste autobuze de la o distanta de 40-50, chiar 60 km, care nu au aer conditionat si nu sunt dotate cu minimul de conditii pentru transportul in comun.

Dupa ce ca, stau in fabrica 8 ore cate odata chiar si 12 ore (cand sunt obligati sa faca ore suplimentare) , bineinteles nici acolo nu beneficiaza de minimul de confort pentru a putea sa si faca treaba in conditii umane, aer conditionat, apa in perioda de zi cand temperatura de ridica la 35-40 de grade. Nu mai vorbim aici de modul de comportare a unor maistrii si sefi de echipa… asa ca autoritatile care sunt obligate prin natura functiilor ocupate sa monitorizeze, supravegheze, intervina sau dupa caz sa sanctioneze nu fac nimic in acest sens iarconcetatenii nostrii sunt umiliti in aceasta fabrica in fiecare zi…

Poate vă întrebați de ce pleacă oamenii de la aceea fabrică? Am fost contactați de mai mulți muncitori luni în șir, pentru a ne spune nereguli din culisele fabricii. Începând de la exploatarea angajatului și terminând cu batjocura șefilor la adresa muncitorilor. Pe langa faptul ca, se lucreaza la flux continu cu ore suplimentare si conditii precare, dupa terminarea programului de lucru, muncitorii sunt transportati spre locuinte cu autobuze vechi de peste 30 de ani apartinand unor firme de transport care au legaturi stranse cu fosta conducere, chiar daca ea a fost schimbata.

Relatiile inca se mentin si autobuzele vechi circula nestingherit chiar si cu 2-3 muncitori.

Desi in cazul in care pe un traseu exista doar 4-5 muncitori, ar fi trebuit sa fie introduse microbuze, nu este asa! Acele autobuze mari polueaza mediul inconjurator si in loc ca, la terminarea programului de lucru muncitorii sa fie transportati corespunzator acestea indura mizeria si zgomotul produs de autobuzele acele care trebuiau demult casate. Acele mijloace de transport pun in pericol viata muncitorilor.

Oare de ce se prefera acele autobuze mari care nu isi justifica sub nici o forma sensul pe traseu, cand pentru doi, trei muncitori erau suficiente cateva microbuze. Posibil ca, ceva trebuie  justificat si posibil ca, cineva are de castigat, nu?! Conducerea fabricii Dräxlmaier se lauda ca transporta muncitorii in conditii foarte bune, cand defapt situatia sta cu totul alfel, autobuzele sant foarte vechi, unele chiar de peste 25-30 de ani care polueaza aerul si distruge stratul de ozon.

Muncitorii sant revoltati ca nimeni nu face nimic, ba mai mult, daca cineva are curaj sa spuna ceva, este sanctionat ori dat afara precum cazul prezentat anterior. Dupa atatea ore petrecute in stres nu se cade ca muncitorul sa fie transportat ca pe un sac de cartofi, inghiesuiti in autobuze vechi, murdare si ruginite.

Tot acele autobuze transporta muncitorii si iarna, iar atunci diferenta de temperatura din interiorul autobuzului, cu cea din exterior era cam aceiasi. Batea frigul pe la usi, geamuri si ajungeau bieti muncitori acasa ori la fabrica gata congelati. Istoria se va repeta pentru ca nimeni nu face nimic, ba mai mult, nici macar nu intentioneaza sa faca… Acele contracte”babane” sunt mentinute pe mai departe… autobuzele vechi transporta muncitorii fara ca cineva sa-i deranjeze.

Drepturile angajatului prevazute de Codul Muncii – Legea nr.53/2003

Dreptul la repaus zilnic  (daca durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 6 ore salariatii au dreptul la pauza de masa si alte pauze prevazute in CCM aplicabil sau regulamentul intern) precum si la repaus intre 2 zile de munca . Dreptul la repaus saptamanal care se acorda in 2 zile consecutive. De regula sambata si duminica. Daca nu este posibil se poate acorda si in alte zile confrom CCM aplicabil sau Regulament intern si se acorda spor la salariu.

Dreptul salariatilor care efectueaza cel putin 3 ore de noapte de a beneficia fie de program redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza, fie de un spor la salariu de minim 25% din salariul de baza, pentru fiecare ora de munca de noapte prestata.

            Cei de la GARDA DE MEDIU se fac ca ploua si nu vad nimic! Intr-una din sedinte noul director se batea cu pumnul in piept ca este adeptul ”protectiei mediului” ca in fabrica condusa de dansul, ”curge numai lapte si miere”.

Pentru a  demonstra ca nu este tocmai asa, o echipa de la Jurnalul de Satu Mare s-a deplasat la fabricaDraxlmaier din Satu Mare. Nu mica ne-a fost mirarea cand am constatat ca intra-devar muncitorii sunt transportati spre domiciliu cu autobuze foarte vechi si murdare.

Cand au vazut ca in zona se afla o echipa a presei, repede conducerea s-a mobilizat si au trimis echipele se securitate sa-i intimideze pe jurnalisti, adresandu-le cuvinte nelalocul lor, desi noi, presa ne aflam pe domeniul public, nici decum pe proprietatea lor privata. Asta spune multe despre ei, despre mentalitatea lor! Este clar ca ceva au de ascuns daca au reactionat asa.

Noi nu avem acces in incinta fabricii, dar poate organele abilitate Inspectoratul Teritorial de Munca din Satu Mare poate verifica, asa din cand in cand care este situatia muncitorilor din acea fabrica.

În fapt, situația de aici reprezintă la nivel micro, ceea ce se întâmplă în țară la nivel macro. La nivel micro, un grup restrâns de oameni bine plătiți și fără scrupule exploatează o majoritate care nu are nici curajul nici forța să protesteze. La nivel macro, o minoritate aleasă democratic, beneficiază de plus valoarea creată la nivel micro, legiferând în interesul celor puțini, fără să le pese că prin acest lucru îi calcă în picioare pe cei mulți. Asta după ce ani la rând au jefuit propria țară, au vândut-o la preț de fier vechi, creând legile și infrastructura pentru ca noii coloniști moderni să ne administreze panaceul universal denumit „globalizare”. Asteptam cu nerabdare ca cineva din aceasta tara sa se autosesizeze in legatura cu acste fapte care se petrec zi si noapte de luni pana duminica in aceasta fabrica.

Sub protectia anonimatului mai multe femei de la aceasta fabrica ne-au spus ca sunt molestate de sefii lor de tura, pipaite cand sunt de noapte, unele din ele au cedat si s-au culcat cu sefii lor pentru a nu face ore suplimentare, altele au refuzat si au fost mutate pe o alta pozitie pe banda, pozitie mult mai grea, unde si unui barbat ii este foarte greu, asa ca, au cedat psihic si si-au depus demisia. Sunt multe cazuri de molestare ”care au ramas inchise pe veci in sufletele angajatelor” de frica, ne spune dna Aurica. 

DRÄXLMAIER in pragul falimentului? Va disponibiliza peste 800 de oameni!

Furnizorul internațional de componente auto DRÄXLMAIER va disponibiliza 800 de oameni de la cea mai veche fabrică deținută în România și va investi 150 de milioane de euro în extinderea a două unități de producție, potrivit unui comunicat emis luni de companie.

Lideri ai companiei Draxlmayer Group dar și ai Confederațiilor Sindicale s-au reunit pentru a discuta despre planurile de consolidare și dezvolare a activităților companiei atât la nivel național cât și la nivelul Piteștiului.

La întâlnirea au participat Tobias Nickel, corporate marketing and communication director, Bernd Schimtt, director general al Lisa Draxlmayer și Nicoleta Carlugea HR director Europa de Sud Est al Draxlmayer Group.

Din partea confederațiilor sindicale participă liderul BNS, Dumitru Costin și liderul Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Cablaje, Sergiu Lincă întrucât o parte importantă a planurilor vizează un interes crescut din perspectivă sindicală. Proiectele de consolidare și dezvoltare a Draxlmayer Group în Pitești vor fi dezbătute la hotel Ramada

Nici la Satu Mare situatia nu este tare roz, desi conducerea ascunde unele nereguli si probleme, am aflat ca benzile din hala noua, Hala 3 sunt mutate bucata cu bucata, la alte fabrici din lipsa de personal. 

Este vorba despre o fabrică din Pitești, în care lucrează peste 5.500 de angajați. Angajații afectați ar urma să primească între 10 și 12 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în cadrul companiei.

”Situația este rezultatul unui cumul de factori: pe de-o parte, este vorba despre reducerea firească a comenzilor în cazul produselor la care ciclul de viață se apropie de final, iar pe de altă parte unul dintre principalii clienți a decis să-și mute producția în Mexic”, a declarat Bernd Schmitt, Director General Lisa DRÄXLMAIER Autopart.

În schimb, DRÄXLMAIER va investi peste 150 de milioane de euro până în 2018 într-un proces de extindere. ”Lucrările de construcție din Hunedoara și Brașov au fost deja demarate. În Pitești va fi continuată activitatea în Centrul de Dezvoltare Inginerie și IT, producția în cadrul celei mai noi companii, în timp ce prima companie înființată ar putea fi închisă. Investiția în regiune va continua prin susținerea sistemului de învățământ dual, precum și a programului de internship și a celui de predare de cursuri inițiate în cadrul Universității Pitești”, se arată în comunicatul emis.

În Hunedoara, suprafața fabricii actuale se va dubla, lucrările urmând să fie gata în 2017, iar în Brașov urmează ca, în perioada următoare, să înceapă activitatea de producție în a treia hală. ”În 2017, DRÄXLMAIER va pune accent în continuare pe dezvoltarea atelierelor-școală destinate elevilor de la școala profesională în regim dual. În acest moment, există deja două astfel de ateliere, în Brașov și Timișoara și sunt în proces de amenajare atelierele din Pitești, Satu Mare și Hunedoara”, anunță compania. Până acum, compania a investit peste 500 de milioane de euro în România, având 15.000 de angajați.

Share

91 Responses to MUNCITORII DE LA DRÄXLMAIER SE PLÂNG CĂ SUNT TRANSPORTAȚI CU AUTOBUZE VECHI ȘI ÎN CONDIȚII IMPROPRII! Muncitoare: Sefii vorbesc urat cu noi!

 1. Retro IT și Web says:

  E clar ce mai….daca e rău nu stați…Satu Mare n-are numa 1 fabrica…demusia toti și asta e…sau..
  Sau Pedepsitii…dati-le foc…puneti nitrat de aluminiu in locuri cu cablaje multe si declansati alarma de incendiu….rectia apei cu nitratul?…..bang si Draxlaimer dispare😀😀😀😀😆

 2. maria dumitru says:

  am lucrat si eu acolo 2 ani,,am plecat pentru ca conditile de munca erau ingrozitoare.cand intri in tura nu sti niciodata ce o sa se intample.ori trebuie sa te lasi la avansurile facute de sefi ori risti sa fi stresat pentru orice gresala facuta.ma bucur ca ati scris asta si poate sa vada toata lumea adevarul despre ce se intampla inauntru

  • Romanul says:

   dl maria dumitru, eu deduc ca nu prea va place munca! daca aveti ceva pamant acasa va recomand sa dati cu sapa. oricum aveti gandire de taran

   • maria dumitru says:

    poate ca scrieti asta de la un birou si de asta va pare ca am gandire de taran.daca ati merge zi de zi cu frica la munca si ai o familie de intretinut si tu sti ca daca nu te culci cu cine trebuie sau gresesti risti sa fi dat afara si sa ramai fara un sprijin atunci nu ati mai vorbi asa.da probabil ca relatiile dv cu cei care urla in spatele bietilor angajati ii un stransa.o zi buna oricum.sper sa se rezolve ceva si oamenii sa se trezeasca,,,poate si sefi

    • Baca says:

     Unde sa te culci , ca doar nu poti sa faci sex in fabrica?

    • Retro IT și Web says:

     Dacă erai milionul milion…așa-i…in loc sa muncești umbli dupa cuc😀😀😀😀…mai bine du-te la turci ca faci bani mai multi 😀😀😀😀….tu umbli dupa măciucă nu la muncă…si tot șefii sânt ai dracu…pai n-ai dat tu de tata Miclea….te huruia ăla cu bătaia..vedeai tu numa măciucă 😀😀😀😀

 3. sef tura says:

  SANTETI TOTI PROSTI GRAMADA. SI DACA ATI PRIMI 1000 DE EURO NICI ATUNCI NU AR FI BINE, CA TREBUIE SA LUCRATI, ASTA E PROBLEMA ROMANULUI, MUNCA. SANTEM UN POPOR DE TRANTORI SI HOTI. CAT DESPRE TRANSPORT, AM CITIT MATERIALUL, INTRADEVAR DE AFARA AUTOBUZELE NU ARATA TARE BINE, DAR ESTE UN MIJLOC DE TRANSPORT GRATIS.

 4. Dorin Pop says:

  Eu nu inteleg un lucru. Daca merge asa de rau fabrica precum scrieti aici , de ce mai stati oameni buni? Fabrica iti plateste o parte din transport daca alegi alt mijloc, de ce mergeti cu autobuzele alea? Inseamna ca ceva e la mijloc.

 5. raul says:

  E adevarat ca in -10si-20 de grade in autobus nu a fost incalzire era timpuri ca pana cand am ajuns acasa piciorele au fost inghetate si sa nu mai vb despre lucru in fabrica sefii mai mari deci maistri se comportau cu omenii ca si cu niste animale in plus unii omeni au lucrat iar altii barfeau ca maistrii in fine fabrica Draxalmaier e un rahat. Dar din pacate omenii nu au de ales.

 6. CIONGOR says:

  Bai numai prostii vorbiti aici. Autobuzele sunt foarte ok. mergeti cu toti la gara

 7. Maistru HALA2 says:

  Bai putori ordinare, ziaristi de carton.

  Acea fabrica va da de lucru gunoaielor de muncitori puturosi, tigani si bozgori.

  Nu va place munca, asta este problema voastra.

  CAT DESPRE TRANSPORT. NU VRETI SI VOI SA VA BAGAM CATE O LIMUZINA SA VA DUCA PANA LA COCIOBA VOASTRA DIN SAT?

  TACETI DIN GURA SI LUCRATI, NU VA CONVINTE CA VA DAM DE LUCRU? ESTE MAI BINE FARA NICIUN LEU?

  • MARY says:

   Dupa modul dv. de comentare la ceea ce au avut de spus ceilalti cititori, rezulta ca intradevar sunteti printre acei sefi care fac zile fripte muncitorilor de la DRM. Sa stiti ca nu sunteti buricul DRM si nici pamintul nu se invirte in jurul dv. Dar roata se invirte si niciodata nu stii cin ajungi jos. GINDESTE-TE.

 8. muncitor says:

  de ce nu cumpara fabrica autobuze noi si sa inchida circul asta. da asa e mijloacele de transport sunt jalnice. soferii vb urat cu noi

 9. Anonim says:

  Spune-mi te rog un loc unde poti castiga mai bine, luand in calcul ca lucrezi 8 ore pe zi, weekend-uri libere (de cele mai multe ori) zile libere de la stat – libere, prime, salar si avans la zi. Daca imi spui unde este loc de munca mai bine paltit cu conditiile acestea (si nu esti tratat ca sclav, cun cum te simti) … at iti dau dreptate, dar te si intreb de ce nu mergi sa lucrezi acolo? Gandeste inainte sa vorbesti …

 10. Alina Bica says:

  Una dintre firmele care efectueaza transportul de calatori la Draxlmaier Satu Mare, este o firma apropiata a fostului director Iuliu Cadar

 11. Mircea Crisan says:

  Ca si in orice fabrica, sunt si rele si bune.

 12. Sef de la Dräxlmaier says:

  Hai mai lasati-ma cu articolul asta de doi bani!!!!

  Cele mai bune conditii de munca sunt la Dräxlmaier Satu Mare.

  Santeti niste putori ordinare. romani jegosi

  • x says:

   ………………….

  • panc says:

   gunoi esti u jegosule

  • Eu says:

   Cred ca esti un cacat strain din moment ce spui despre oameni care lucreza la Dräxlmaier Satu Mare. Poate gresesc dar cred ca si tu esti o putoare ordinara si un roman jegos sau un mare pupincurist. Prin ,,calitatile tale” de mai sus ai prins un loc bun.Spor la lins in continuare.

  • Ex angajat says:

   Mars dracului in germania si cauta-ti sclavi acolo jigodie analfabeta si parvenita!

  • Anca says:

   In primul rand, daca esti asa de tare , de ce nu iti pui numele real, nu sef la DRM. Si eu am lucrat acolo, din pacate si tot ce se spune e adevarat, toti sunt cu pile si inculti si lista ar putea continua. Ma bucur ca am plecat de acolo, dar imi parfe rau de unii colegi care au ramasa care chiar muncesc si sunt tratati ca animalele de sefi.

   • GSsss says:

    Da asa e , pacat de colegi .

   • Urdea Vasile says:

    Compania Workforce recruteaza montatori elemente de interior cu experienta in lipit piele pentru industria automobilelor de lux din Marea Britanie.
    Cerinte:
    • Experienta minim 2 ani in domeniu
    • Experienta in lipitul pielii pe diferite componente
    • Abilitatea de a lucra la norma si calitate in executie
    • Limba engleza la nivel conversational.
    Beneficii:
    • Salariul incepe de la £8 pe ora si va creste treptat in functie de dezvoltarea profesionala a candidatului.
    • Garantam minim 40 de ore saptamanal
    • Compania ofera seriozitate ocupandu-se de candidati de la momentul sosirii in Marea Britanie
    • Nu percepem comision
    • Asistenta gratuita in gasirea unui loc de cazare ieftin/decent si aproape de locul de munca
    • Deschiderea unui cont bancar
    • Programare si asistenta gratuita in obtinerea NINo.
    Rog persoanele interesate sa ma contacteze telefonic:
    00407572044401
    sau prin email:
    Vasile.Urdea@wfpsuk.com

  • Satmareanul says:

   sa mi sugi p… jegos ordinar

  • treaba mea says:

   Hai in productie si mai vorbim.Jegosule

  • gya says:

   Ce conditi is acolo? Sunt bune!?? Esti un handicapat daca asa zici!! Sau ai lins si tu bine ca sa ajungi ce esti!!

  • doar eu says:

   Da’ tu ce nationalitate esti ? “jegosule”

  • Vasi says:

   Au dreptate ca sefii de grupa sunt analfabeti!!!
   Se scrie “sunteti”,puturos roman ce ai fost la scoala!!!

  • anonim says:

   Sa-mi sugi p**a cu maxima pofta tu si mata neamtule sau ce p**a mea ai fi tu sper sa ard intr-o buna zi fabrica aia

  • Mary says:

   Ai dreptate dar nu trebuia sa te cobori la nivelul insultelor. Te coboara mult sub nivelul tau. Ei doar isi demonstreaza lipsa celor 7 ani de acasa si faptul ca ” ar vrea sa nu se omoare cu munca” (sa munceasca cat si cand vor) dar pe salar mare si fara sa aiba nici o calitate.

  • RAL says:

   Imbecilul! Ești un șef de cur la moara de vânt! Nu mă cauta printre muncitori nu mai fac parte din ei dacă vrei sa știi unde am lucrat q.s vk!și așa o vorba din zona Italia vaffanboca tu e tua madre!

  • JORJI says:

   mai jegos ca tine nui nimeni , mai analfabetule , doar acei care au un loc mai sus sunt bine si le convine , in schimb muncitorii simpli sunt considerati sclavi ca sa le faca salariile celor ca tine JIGODIE DE OM BORAT

 13. liviu says:

  E o fabrica buna cu o conducere manipulabila! 50 de angajati noi 100 care dau demisia! Daca conducerea era de treaba lumea ar lucra in firma! Dar impotriva, conducerea baga joc de muncitori! Am avut parte, am lucrat in firma respectiva!

 14. bratianu says:

  Cu multi ani in urma am creat sindicatul de la DRM Pitesti.In 2 zile si o noapte,3000 de cereri de omscriere in noul sindicat!Scrise in strada,langa mazina mea sau pe spatele unor muncitori-evident ca nu aveam voie sa intru nici in curtea fabricii.Si tb sa stiti ca 80%din muncitori nu au mai lucrat cele 2 zile!Au venit nemtii din Germania,am negociat cu ei,s a obtinut majorare salariu,alt tratament pt salariati,alte drepturi.
  Apoi am mers cu argesenii si am creat sindicate si la Hunedoara si la Timisoara.
  La Codlea am fost 3 zile,cu un “nebun frumos”exilat de nemti la Pitesti,am mers cu pottavocea dupa muncitori cand ieseau din schimb,spre autobuz,si am facut si acolo sindicat!
  Si sa stiti ca,dusmanul cel mai mare al muncitorului roman -indiferent de nationalitate,nu i investitorul strain-invatat din tara lui europeana sa respecte legea!Dusmanul este iuda din Romania,sefii ciocoi autohtoni,care si ar vinde si mama sa sipastreze salariile mari,aprecierea patronilor si pozitia de sefi!
  Fara sindicat nu veti reusi!Acum vreo 8-9 ani am vorbit cu niste muncitori din SMare dela dlr da s au speriat si nu au mai raspuns.
  Daca sunteti unii care aveti curaj si demnitate,vin cu dragsa pun umarul acolo!Si cu vechii prieteni de la Pitesti-sau fara,cum vreti voi!
  Cei care vreti,luati legatura cu Firu Tripon,presedintele Filialei Sind Postasilor din Romania din Satu Mare.Il gasiti la OPD SMare,la directia de posta-este diriginte la oficiul cu factori.
  sau trimiteti mi mail:matei_bratianu03@yahoo.com
  Nu vreau nimic in schimb!Nu vreau sa va afiliati la unii dau la altii!Asta veti hotara voi!Eu sunt presedintele SLPR-22.000 membri si mi ajunge!
  Dar stiu cum este stiu ce am facut si va ajut cu tot dragul,daca si voi vreti sa va ajutati!

 15. anonim says:

  La Brasov la fel. Unii din conducere sunt din Satu Mare.

 16. melania says:

  De ce se generalizeaza?E adevarat ca fiecare padure are uscaturile ei,si eu am muncit in fabrica respectiva,si am avut un maistru jos palaria si tot respectul fata de dansul.Nici vorba de pipaieli sau altele de genul.Iar doamnele care se plang ca ar fi abuzate de maistrii si sefi de echipa,banuiesc ca stau sa fie pipaite pt ca le place,si cu speranta va vor fi avansate.Cat despre conditiile de munca,oriunde ai merge sa muncesti,trebuie sa muncesti.Deci,nu generalizati,sunt locuri de munca si conditii de munca si mai rele

 17. treaba mea says:

  Hai in productie si mai vorbim!JEGOSULE!!!

 18. Kinga says:

  En dolgoztam aba agyarba majdnem 2evet de istenem mi van abba gyarba soha de soha nm menek visza amit muvelnek az enberekel a csoportosok a fonokok huje bekepzeltek! Es tugyatok mit inkab folgyutanam az egeszt gyarat a fonokokel egyut!!

 19. anno says:

  Foarte simplu
  Nu va intrebati afara de ce sunt Foarte multumiti de lucrariile executate de romani si nu sunt probleme si nu tipa dupa tine nimeni
  Simplu salar minim de 1200 d euro lunar pentru 8 ore de lucru zilnic nu 200 .

 20. Zidarul says:

  ehh.Draxlmayer……..tocmai de asta nu mi-am lasat sotia sa se angajeze acolo! stiu si eu ce nemernici de sefi aveti! si Dumnezeu Sfantul poate l-ar fi iertat pe jegosul care s-ar fi dat la sotia mea,insa eu nu!!!!! si tin sa aduc la cunostinta tuturor sefilor de la Streemayer: cei care se asteapta si la altceva in afara de executarea sarcinilor de munca,roata se invarte……. veti gasi odata un sot mai cu sange-n….aia,care va va astepta acolo unde nici nu ganditi,si va ramane sa faceti avansuri infirmierelor de la Reanimare!

 21. mta says:

  eu am rezistat acolo o luna jumate :))))))) doamne ferestema de asa loc de munca ……………….streeeessssss maier

 22. angajat says:

  Saptamana trecuta intr-o zi mi s-a facut rau in timpul progamului de lucru,am plecat la cabinetul medical din hala3,am fost chemata in cabinet dupa ce domnul dr.Blaga si-a terminat consultatiile ptr controlul periodic,( erau 3 angajate la controlul periodic) ca doar era mai important controlul periodic, desi stia ca mi rau ca m-a intrebat,in sfarsit dupa ce am intrat mi-a dat un extraveral si a zis sa ma intorc peste o ora o ora jumate,eu asteptam afara in fata cabinetului ca imi era tare rau,dupa o jumatate de ora l-am rugat sa-mi m-ai masoare odata tensiunea la care el a inceput sa ma impinga in cabinet si sa strige la mine si i-am spus ca ma duc la urgenta daca asa se comporta si striga- Mergeti,mergeti la urgenta!! si am fost nevoita sa ma duc la urgenta. Asa doctori avem la DRM Satu Mare defapt nu stiu ce doctor ii cum si-a depus juramantul ptr aceasta functie.Sper sa fie vazut de cine trebuie si sa se fie luate masuri.

 23. renata says:

  Buna sunt multe si multe probleme la fuecare firma sunt lingusitori dar daca omul are minte se descurca si eu fac naveta 30km la firma nici noi nu avem caldura pe bus exclusiv!!!!stres???aratati o fabrica unde nu este?unde se lucreaza colectiv acolo sunt si probleme dar se si pot rezolva oamenii bunt nu subtem animale desi asa ne comoortam uni cu alti !conditii chiar nu sunt ka fel de bune dar cea mai mare problema sunt oamenii neEDUCATI••••••

 24. anonim says:

  La brasov la fel. Unii din conducere sunt veniti din SatuMare.

  • Claudia says:

   Oameni buni …avem drepturi ! Invatati sa va cereti drepturile , nu permiteti un astfel de comportament din partea sefilor ! Eventual puneti mana de la mâna , gasiti un avocat si dati firma in judecată ! Veti fi surprinsi cate drepturi aveti si cat sunteti de nedreptatiti ! NU MAI PERMITETI ASA CEVA ! LUATI ATITUDINE !

 25. cucu says:

  Chiar sunt adevarate aceste lucruri, dar nu trebuie sa mire pe nimeni din moment ce oricine se poate angaja(indiferent de studii, experienta), iar dupa o anumita perioada ajung sa ocupe functii superioare doar pentru ca au vechime si ling in toate directiile fara a avea educatia si abilitatile necesare sa conduca un grup de oameni, majoritatea fiind analfabeti . Este trist pentru ca bietii oameni trebuie sa indure presiunile si sa traiasca cu frica pentru un salariu mult prea mic pentru munca prestata si stresul acumulat. Caruta nemteasca, boii romani…

 26. Elisabeta Cobzas says:

  Oameni buni treziti-va nimeni nu ține cu forța pe nimeni acolo,cui nu-i place e liber. Am 4 copii și fac naveta de la 56 km nu e ușor dar îmi place ceea ce fac și dacă îți place ceea ce faci altceva nu contează.

  • Babi says:

   Doamna draga, îți place să faci naveta, sa tipe la tine, sa stai în frig. Ce e de plăcut acolo??? Pai eu știu cazuri concrete ca inteare ar asa este!!!! De Ce sta lunea??? Ca vrea sa muncească cu minimul de studii pe care ei îl au. Cunosc oameni cu buni simt care lucrează acolo ptr a sunt cinstiți și nu au încotro!!!

 27. Angajat KS says:

  In data de 18.12.2015 in sectia ks a avut loc un accident de munca.Din cauza reorganizarii sectiei si numeroaselor lucruri lasate pe jos la intamplare, o colega de la o masina tip Megomat, s a impiedicat si si a fracturat mana.Colega a fost dusa la spital si a fost pusa sa declare ca evenimentul a avut loc la dansa acasa si nici decum in interiorul fabricii.Va rog daca se poate sa investigati acest lucru pentru ca asa nu se mai poate !

 28. sasu000 says:

  Este adevarat sefi de sectie ,sefi de echipa, maistri chiar isi bat joc de muncitori e sclavie curata cei care sunt pe gi group sant cu contractul pe cate 3 luni desi uni au depasit un an si 3 luni in fabrica.

  • adam says:

   Cuvintele rostite de seful de sectie din hala 3 Norbi …” fa-l sa lucreze pana cand va curge sange pe nas si din gura” ….ce sa mai spunem de asta. ???

   • una says:

    Si eu am auzit de la simon din gura

   • Mary says:

    Dnu-l Norbi din hala 3 este cel mai inversunat aparator al muncitorilor. Doar ca nu face bravada din asta. Apreciaza munca corecta si persoanele care isi fac treaba! Habar nu aveti !

 29. nicu says:

  Numai gunoaie de maistri sant la drexmaier, majoritatea is curvari si fut nevestele altora. nu dejaba se zice, sex-maiar acolo. daca nu te culci cu maistru ai puso si duci o viata grea. mai sant si lingai de ocazie, o pizza, o bericica, dar astea is de sezon. mizerie de fabrica

  • Katalin says:

   daca femeile sunt proasta si duce asta inseamna ca place sa fute cu sefi de ce nu merg la politia sa declara ca sefurile sex obliga sa faca eu sunt multi ani in Austria aicia asa ceva mare problema primeste Firma amenda si mergi in puskarie da la noi Romänia sa teama sa deschide gura loc de munca este destul daca cineva lukra vrea gaseste altceva läsati pe Firma aia mai bine

  • Mary says:

   Doar cele care pun botul si le place aventura. Asta este valabil oriunde nu numai in DRM. Scuze dar asta e adevarul. O femeie pe picioarele ei nu se va culca cu nimeni pentru o functie. Dar daca-i place si mai are si beneficii….!.

  • Katalin says:

   daca femeile sunt proasta si duce asta inseamna ca place sa fute cu sefi de ce nu merg la politia sa declara ca sefurile sex obliga sa faca eu sunt multi ani in Austria aicia asa ceva mare problema primeste Firma amenda si mergi in puskarie da la noi Romänia sa teama sa deschide gura loc de munca este destul daca cineva lukra vrea gaseste altceva läsati pe Firma aia mai bine

   • Mary says:

    Nu firma e de vina doamna. De vina este persoana care isi inseala sotul pentru asa ceva. Firma nu accepta si nu incurajeaza asemenea lucruri. Dar nu merge una sa se planga deoarece asa cred ele ca vor avansa. Si in Romania este pedepsita hartuirea sexuala. Dar trebuie sa depui plangere. Daca nu depui inseamna ca iti place nu??? Tot respectul!

  • Ramona says:

   Nu cred ca se fu….. Cineva la drexi

 30. Mirel says:

  Daca vreti sa vedeti cum arata sclavia moderna , Drexlmaier e un exemplu foarte bun.

 31. Kadar says:

  Conducerea fabricii Dräxlmaier se lauda ca transporta muncitorii in conditii foarte bune!

 32. Vasilica says:

  Sotia mea a lucrat in acea fabrica! Era un sef de echipa care o tot prindea de fund si de sani. La inceput nu a vrut sa imi zica de frica. Intr-o buna zi mi-a povestit tot. Am ramas socat. Nu stiam ce sa fac sa depun plangere la politie ori sa-i rup picioarele intr-o seara.
  Am decis sa isi dea demisia de acolo. Acum lucreaza in parc industrial tot la o firma mare cu profil asemanator. nici nu se compara cu drexi.

  • Sly says:

   Sper ca ai stat putin la o poveste cu escrocu restectiv…ca urmare deplasari de la locul intalniri sper ca si-a fracturat si mainile “accidental”!

   • Mary says:

    Eu i-as fi dat alt sfat: daca nu i-a placut sa fie pipaita doamna in cauza trebuia sa sesiseze acest lucru celor mai mari in functie si eventual sa depuna o plangere la politie! Eu asa as fi facut!

 33. Romina says:

  Eu lucrez acolo si ii adevarat ca se fac restructurari. Nu am avut niciodata concediu medical luat sau greseli pentru care sa fiu penalizata si totusi am fost informata ca e posibil sa fiu data afara sau sa ajung la productie. Daca o sa se intample si de ce nu as putea sa spun asa ca stau eu si altii cu frica ca maine nu vom mai avea un loc de munca. Multumesc pentru articol! Sper sa fie vazut de cine trebuie

 34. Angajat DRM says:

  Sincer sunt zile in firma ca iti vine sa fugi plangand acasa, dar nu ne obliga nimeni sa ramanem. Si in legatura cu sefi de echipa nu au putere sunt amenintati de Maistri care la randul lor sunt amenintati de sefi mai mari. Directori sunt cei mai mari excroci, nu sefi de echipa sunt doar marionete… Amenintari cu sanctiunu si desfacerea contractului. Cunosc un sef de echipa care avea curaj sa zica NU Maistrilor si nimeni nu mai stie de el nimic. Si multii sef de echipa renunta la functie ca nu mai suporta “Presingul” ce le aplica Maistri…
  Dar toata lumea cu parerile lor…

 35. Angajat DRM says:

  Sincer sunt zile in firma ca iti vine sa fugi plangand acasa, dar nu ne obliga nimeni sa ramanem. Si in legatura cu sefi de echipa nu au putere sunt amenintati de Maistri care la randul lor sunt amenintati de sefi mai mari. Directori sunt cei mai mari excroci, nu sefi de echipa sunt doar marionete… Amenintari cu sanctiunu si desfacerea contractului. Cunosc un sef de echipa care avea curaj sa zica NU Maistrilor si nimeni nu mai stie de el nimic. Si multii sef de echipa renunta la functie ca nu mai suporta “Presingul” ce le aplica Maistri…
  Dar toata lumea cu parerile lor…

 36. Anonim says:

  In Romania in ori ce fabrica ai lucra … In general toti sunt lingăi sa ajungă puțin m-ai sus pt un salar mizerabil… Multe persoane nu se înfrunta cu realitatea… In Romania nu a fi m-ai bine pana cand conducerea nu a fi schimbată si… Dc nu iese lumea in strada… Dc???in romania oameni nu sunt frății…. Nu stiu sa se unească…. Trm din strainatate

 37. Sindelfingen Mercedes-Benz says:

  :)))))) cei mai cacati sefi… si conditi proaste saraci oameni muncesc ca niste animale si daca va spun ca eu,muncesc in germania la mercedes direkt in fabrica la sindelfingen si primim marfa de la drexi din satu mare e de multe ori un cacat si e trimis innapoi iar sefi mari adica sefi de aici ca astia sunt sefi… daca nu ar fi mercedes nu ar fi nici drexi… ii fut pe aia din tara pentru prostia ce o fac si ce trimit .. deaia se descarca ei pe muncitori dar nu osa ajunga niciunde pentru ca cu cat mai stresati santajati si terminati sunt muncitorii cu atat mai multe greseli vor face. Iar intr-o zi va fi o alta firma unde nu va mai exista asa ceva si drexi osa cada. Oameni buni capul sus si respekt pentru munca voastra:*

  • Mary says:

   Cum le respecti munca daca spui ca e marfa de cacat???? Marfa aia e munca lor nu?? Si tu respecti asa ceva??? Nu cunosti situatia toata ci doar o parte. Scuza- ma dar te contrazici singur.

 38. Mary says:

  Nu mai generalizati! Cuvintele murdare si limbajul porcos nu fac decat sa va decada pe cea mai joasa treapta a umanitatii . Dovediti ca aveti coloana vertebrala,gandire proprie si simt al responsabilitatii. Apreciati DRM la adevarata ei valoare:pune painea pe masa la 6000 de suflete. Dar trebui sa muncesti 8 ore, de fapt 7 si jumatate. Priviti multitudinea de benefecii pe care o ofera aceasta fabrica. Eu ii multumesc pentru cei 6000 de oameni chiar daca ei nu vrea asta. Si nu mai spuneti ca sefii sunt analfabeti. Analizati mai intai comentariul dumneavoastra si ,daca aveti putina materie cenusie, va veti da seama ca sunteti exact ceea ce ati scris. Daca vrem mai bine hai sa incep mai intai cu schimbarea propriei persoane si a gandirii si responsabilitatii personale. Sunt unul din multi care apreciaza firma DRM!

  • MONA says:

   Bravo felicitari!Incet incet si cuvinte de bine nu numai de rau.Uitate ce exprimare au unii in comentariile lor si ei vb ca sunt sefii si conducerea analfabeti dar vai de ea limba romana.Daca erau asa inculti si analfabeti de ce toti sefii pleaca la Zollner?Te pomenesti ca acolo sor destepta?Bravo inca odata ca mai vb de bine si drexi.De ce nu s-a laudat nimeni ca din 1 februarie ni s-au marit salariile cu 180 de lei?Care firma din Satu-Mare a mai ridicat salariul cu atit la muncitori ?Nu la sefi sau cei cu functii mari.CARE??????

   • Ioan says:

    Sunt firme pe care trebuie să le ajungeți din urmă cu salariile iar de la 1februarie sa mărit salariul minim așa că lăsați laudele

 39. Mona says:

  DOAMNE DUMNEZEULE.Voi va auziti? Lucrez de foooooarte multi ani acolo.Intradevar stresul este foarte mare ca in orice fabrica unde comenzile trebuiesc onorate la timp.Doamna reportera eu cred ca a publictat doar ce a vrut ea pentru ca in fabrica astazi MUNCITORII majoritatea erau revoltati de ceea ce s-a scris.
  1-Sefii de echipa pipaie muncitoarele si noi ca sa nu ne pierdem locurile de munca acceptam ?:-) 🙂 🙂 Da accepta celor care le place.Nu fiti asa naivi.Dar despre munitorii care ameninta sefii de echipa ca ii asteapta dupa program la poarta nu se zice nimic
  2-In unele autobuze este foarte frig.Da este adevarat ca in unele autobuze e frig dar i-mi pun o intrebare.LA Zollner exact aceeasi firma transporta muncitorii.Sa nu i-mi spuneti ca s-a facut selectii-la Drexi autobuze reci la Zollner calde.Haideti ma lasati?
  3-Ziaristii nu pot intra in firma.Corect fiecare societate isi stie pe cine sa lase si pe cine nu.Ce pot vedea? Benzi si linii pe care oricum nu le inteleg,curatenie,si foarte multi oameni.A fost anul trecut ziua portilor deschise a putut merge oricine de ce nu ati facut-o atunci?
  4-Se tot scrie de 16 ani Drexi in sus Drexi in jos.Dar cand Drexi a facut sute si mii de angajri cand altii erau cu salariile neplatite de 2-3 luni nu scrieti mimic.Ca si in perioada de criza prin care am trecut toti data de 12 si 26 a fost zi de plata la zi si niciodata cu intirziere.V-ati intrebat vreodata ce va fi in Satu-Mare daca Drexi se inchide?
  Ptr incheiere ca sa va dati seama ca nu sunt o lingaua sunt tot in aceesi functie de muncitor fara pipaieli fara amenintari fara nimic
  AAAAAAA si inca ceva, considerati ca sunt doar 5999 de angajati stresati,ca eu nu sunt.:-) Celor care sunt in asentimentul meu va astept cu comentarii,hai sa vb si de bine nu numai de rau.O zi buna tuturor.

  • Mary says:

   Toata stima! Un om cu coloana vertebrala si cu cei 7 ani de acasa. DRM pune painea pe masa la 6000 de persoane si a depasit momente grele in care nu si-a abandonat angajatii. Ca sunt si uscaturi ???! Este adevarat! O fabrica de asemenea amploare e normal sa mai aiba si uscaturi. Eu sunt inca o persoana care ma alatur celor care realizeaza adevarata valoare a acestei fabrici. Si nu sunt stresata! Asta e doar pt cei care vor sa nu munceasca si sa-si ia salarul pe spinarea colegilor. O fabrica care ofera cele mai decente conditii . Doar un singur “dezavantaj”: trebuie sa muncesti si atunci vei fi apreciat! Si nu mai faceti maistrii analfabeti. Comentariile pe care le-ati lasat va caracterizeaza nivelul de cultura! Sper ca si conducerea DRM sa ia atitudine !

  • mary says:

   Bravo! Le dai clasa si prin limbaj si prin gandire.

  • gheorghiță bica says:

   Mona mărirea de salariu de 180 ron , e “praf” în ochi . De fapt de la 1 mai ă “fură” 20 de ron ….din buzunar , raportat la …salariul minim . E simplu de calculat . Sal min este acum de 1050 . Salariul dv este de 1260 . De la 1 mai sal minim va fi 1250 . Se adaugă la sal dv 180 de ron și se obține 1440 . Diferențele vă vor face să deschideți bine ochii . 1260 – 1050 = 210 de la 1 mai 1440 – 1250 = 190. Deci 20 de ron unde sunt …

 40. no name says:

  eu nu am lucrat acolo dar e asa cu spun angajati 😒😒😒😒😒

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.