Municipiul Satu Mare se înfrățește cu orașul Orhei din Moldova

Publicat la data de9 august 2017 » 165 Views» De: George Negrea » Locale sm, Stiri Satu Mare

Municipiul Satu Mare se înfrățește cu un oraș din Republica Moldova. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor s-a aflat în vizită oficială în orașul Orhei din Republica Moldova, acolo unde a avut o întrevedere cu primarul localității, Ilan Șor. În cadrul întrevederii s-a luat decizia de înfrățire a celor două municipii, eveniment care va avea loc în luna octombrie a acestui an.

În cadrul întâlnirii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor ce țin de implementarea proiectelor investituționale în infrastructura serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, pledând pentru intensificarea colaborării pe dimensiunea bilaterală între cele două municipii în domeniile administrației publice locale.

Totodată, primarul Ilan Șor a comunicat omologului său despre proiectele de dezvoltare a orașului Orhei, implementate în ultimii doi ani de zile, menționând că o atenție sporită a fost acordată domeniilor de infrastructură, sociale și culturale a orașului.

La rândul său, Primarul municipiului Satul Mare din România, Gabor Kereskenyi s-a pronunțat pentru sporirea cooperării între cele două municipii, salutând pozitiv reformele ambițioase realizate de Ilan ȘOR, pentru dezvoltarea orașului Orhei, reiterând toată deschiderea pentru efectuarea schimbului de experiență în acest sens.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, oficialii au pledat pentru valorificarea potențialului de cooperare între municipiul Orhei și Satul Mare în sectorul comercial-economic, al turismului și cultural.

Orhei este un important oraș din partea centrală a Republicii Moldova, situat la 48 km spre nord de Chișinău, pe malul râului Răut. Este centru administrativ al raionului cu același nume. Municipiul Orhei are o populație de aproape 34 de mii locuitori și, fiind al 9-lea oraș ca mărime din țară, este unul din principalele centre economice ale Regiunii centrale a țării.

Municipiul Satu Mare mai este înfrățit cu alte 5 orașe, și anume Wolfenbuttel (Germania), Nyiregyhaza (Ungaria), Reszow (Polonia), Zutphen (Olanda) și Beregovo (Ucraina).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *