Muzică si voie bună la festivalul ”Samus” de la Botiz

Publicat la data de5 iulie 2015 » 791 Views» De: JSM - redactia » Stiri Satu Mare

festivalul-samus-botiz (6)

Sâmbătă, 4 iulie în comuna Botiz, a avut loc prima ediție a Festivalului SAMUS, organizat sub egida Consiliului Județean Satu Mare prin Centrul Judetean pentru Conservarea și Promovarea  Culturii Tradiționale se înscrie în șirul numeroaselor manifestări dedicate tinerelor talente de pe întreg cuprinsul județului Satu Mare.

Numele festivalului vine de la numele dacic al râului Someș, Samus, dar nu trebuie să uităm nici faptul că aici la Botiz, a funcționat vreme îndelungată un celebru restaurant cu acest nume.

Alegerea Botizului ca gazdă a acestui festival a pornit de la ideea că în localitățile preurbane cum este și aceasta, obiceiurile și tradițiile folclorice s-au pierdut deja aproape în totalitate, sub influența vecinătății citadine.

Asta nu înseamnă însă că aceste localități rurale nu pot beneficia de un alt gen de manifestări culturale moderne, adaptate specificului contemporan.

Pe scenă au urcat artiști tineri care bat la porțile consacrării, voci minunate, cărora li se oferă șansa afirmării, dintre care amintim pe: Radu Sabou; Vlad Doroș; Abel Varga; Georgiana Avorniciți; Patrick; Betti; Trupa “8 minute”;George Negrea; Raluca Dumitru și Trupa Metropolis.

Mulțumim încă odată Consiliului Județean Satu Mare, Centrului  Judetean pentru Conservarea și Promovarea  Culturii Tradiționale Primăriei din Botiz pentru suportul esențial pe care l-au acordat acestei frumoase manifestări.

festivalul-samus-botiz (1) festivalul-samus-botiz (2) festivalul-samus-botiz (3) festivalul-samus-botiz (4) festivalul-samus-botiz (5) festivalul-samus-botiz (6) festivalul-samus-botiz (7) festivalul-samus-botiz (8)orge negrea

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *