Ovidiu Silaghi a scăpat de acuzare

Publicat la data de10 martie 2018 » 230 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Procurorii anticorupție închid încă un dosar de anvergură: cel al fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Dar nu pentru că faptele s-ar fi prescris, ci pentru că acuzațiile de trafic de influență nu pot fi dovedite. Demnitarul fusese dat pe mâna DNA de controversatul om de afaceri Nelu Iordache, care susține că i-ar fi înmânat personal 200.000 șpagă.

Silaghi a fost acuzat oficial de trafic de influență la sfârșitul anului 2013, când se pregătea să devină europarlamentar. Omul de afaceri Nelu Iordache l-a denunțat atunci la DNA și l-a acuzat că i-ar fi dat 200.000 spaga ca să nu îi rezilieze contractul pentru construcția autostrăzii Arad Nădlac, iar firma lui Iordache să poată deconta în continuare lucrările.

Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor: “Dosarul meu care s-a făcut în 7 zile a fost clasat în 5 ani. Evident că în acești 5 ani am fost afectat și eu, și familia mea, personal și în proiectele mele politice. Nu am ajuns în acel moment, ca asta era scopul, ministru al Transporturilor, ci a trebuit să mă retrag și de pe lista de europarlamentare, datorită faptului că în acea perioadă vulnerabilizam lista de europarlamentare”, pentru stirileprotv.ro.

“Nu se susține din punct de vedere probator situația conform căreia au fost ascunse sau disimulate sume de bani care ar fi fost primite de Silaghi Ovidiu, în mod direct, ori indirect, prin săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență”.

Cea care a făcut cercetări în dosar este Mihaiela Iorga, dată afară din magistratură și acuzată de corupție. Ea ne-a declarat că:

“Cred că o procedură îndelungată cu o soluție corectă este mult mai ok decât o procedură scurtă, dar injustă”.

Ovidiu Silaghi nu îl iartă pe denunțătorul său și spune că îi va face lui Nelu iordache o plângere penală pentru denunțare calomnioasă.

În replică, omul de afaceri afirma că nu își face probleme că s-ar putea alege cu un nou dosar penal – el fiind deja cercetat în câteva dosare de corupție – cât mai degrabă ca după clasarea dosarului fostului ministru al Transporturilor va fi nevoit să invoce alte posibile denunțuri în cazul în care va fi el însuși condamnat.

Ovidiu Silaghi va fi însă cercetat în continuare de procurorii de la Satu Mare pentru o posibilă spălare de bani.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.