Prefectul vrea cât mai repede finalizarea centurii sătmarului

Publicat la data de22 ianuarie 2020 » 65 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Prefectul Radu Bud şi-a prezentat într-o întâlnire informală cu presa, câteva priorităţi din actualul mandat. El a spus că marea sa preocupare este asigurarea condiţiilor pentru finalizarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare şi deblocarea problemelor care apar. Deşi proiectul nu intră în atribuţiile autorităţilor locale, prefectul a dat asigurări că intervine unde se poate în rezolvarea unor probleme apărute, cum ar fi cea a relocării unor stâlpi de energie electrică, pentru care trebuie efectuate alte exproprieri de terenuri decât s-au făcut iniţial.

Prefectul a ţinut să precizeze că în ciuda alertelor din presă apărute la începutul anului, pe baza unor informaţii furnizare de către Asociaţia Pro Infrastructură, lucrarea are finanţarea asigurată, fiind vorba despre fonduri europene.

Din cauza problemelor apărute cu relocarea utilităților, termenul de execuţie inițial, de 28 decembrie 2020, a fost prelungit la 28 iunie 2021.

“Treaba noastră este să grăbim procesul de legare a centurii de ocolire cu acest punct de frontieră, e vorba de 10 km, care trebuie executaţi. Vom încerca să depunem orice fel de efort pentru ca aceste lucruri să se realizeze deoarece vom avea cu toţii de câştigat şi mă gândesc în primul rând la acele locuri de muncă care ar trebui să apară bine plătite”, a afirmat Radu Bud.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.