Preselecție – Ansamblului Folcloric de Copii al Județului „DORULEȚUL”

Publicat la data de9 decembrie 2019 » 78 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

În urmă cu câțiva ani, am inițiat un demers artistic căruia atunci, nu mulți i-ar fi dat o șansă. Dar visul acela, al înființării Ansamblului Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” a prins contur și a devenit în vreme, o frumoasă și armonioasă realitate.
Cromatica şi frumuseţea costumelor populare, virtuozitatea şi temperamentul dansatorilor, ritmul şi acurateţea interpretării au adus de la sine invitaţii de participare la manifestări şi festivaluri folclorice din ţară, dar mai ales din străinătate, precum: Egipt, Cipru, Republica Moldova, Polonia, Ungaria, Ucraina, Austria.
În acești ani am constatat că dansul, și cântul popular trebuie deprinse încă din fragedă pruncie. Este esențial să crești în ritmurile melodiilor și dansurilor populare, dacă vrei ca într-o zi să devii un artist desăvârșit. Și iată că acum am inițiat un nou proiect adresat de data aceasta copiilor între 5 și 10 ani, în vederea înființării Ansamblului Folcloric de Copii al Județului „DORULEȚUL”.
Dar pentru că noi considerăm că mai important decât orice câștig de moment este inițierea copiilor în frumusețea cântului și dansului autentic, îi așteptăm pe toți copiii iubitori ai folclorului sătmărean să se înscrie în acest nou ansamblu. Subliniem faptul că, nu percepem nicio taxă și nu există altă obligație decât aceea de a continua o splendidă tradiție.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să-l contactați pe coregraful – Marian Sima: 0722.350.424.
Dragi părinți, aceasta este o minunată ocazie ca pruncii voștri să fie cunoscuți de o lume întreagă și ei la rândul lor, să cunoască această lume!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.