Primăria Carei alocă 593 mii lei pentru o sală de evenimente la Ianculești dar refuză reabilitarea Căminului Cultural

Publicat la data de30 martie 2018 » 360 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Primăria Carei alocă 593 mii lei pentru o sală de evenimente la Ianculești dar refuză reabilitare Cămin Cultural
Potrivit materialelor oferite consilierilor pentru ședința din 28 martie 2018, primarul a inițiat un proiect de hotărâre pentru construirea unei săli multifuncționale la Ianculești fără a specifica adresa exactă a acesteia, locul pe care se va construi.

Nu este pentru prima dată când lucrurile se fac pe dos la Primăria Carei. Se propune construcția unei săli în care spațiul efectiv al sălii de evenimente va fi de 163 mp iar valoarea investiției se ridică la 593.103 lei. Deviz întocmit de Kiraly Iuliu din Carei.

Valoarea investiției pe mp este inferioară celei de la Capela mortuară. La sala de evenimente este vorba despre 460 euro/mp în timp ce la Capela Mortuară prețul este de 558 euro/mp. Menționăm că proiectantul Capelei Mortuare a omis din proiect șarpanta, coamele, lambriurile,etc.

Satul Ianculești are o clădire frumoasă și bine compartimentată ca și Cămin Cultural. În această clădire au avut loc nu numai activități cultural-artistice ci și nunți, botezuri sau întruniri ale comunității de moți. Actuala conducere a UATM Carei de care aparține a lăsat în paragină acest Cămin Cultural aflat lângă parcul satului care a fost cedat pentru construirea unei vile de locuit.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.