Primăria dă amenizi usturătoare celor care nu își curăță terenurile

Publicat la data de11 septembrie 2018 » 176 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Primăria Satu Mare a somat peste 150 de proprietari de terenuri neîntreținute, cele mai multe fiind infestate cu ambrozia. Astfel, în ultima perioadă s-au aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei. De asemenea, în urma demersurilor făcute o mare parte dintre proprietari s-au conformat în ceea ce priveşte salubrizarea terenurilor, fiind curățată o suprafață de peste 30 de ha.

„Acțiunile de identificare a terenurilor infestate cu ambrozia vor continua și în perioada următoare. Rugăm cetățenii care au cunoștință de zone infestate să ne sesizeze indicând locația exactă, iar dacă au cunoștintă și domiciliul proprietarului. Nedistrugerea acestor buruieni, în mod special a celor cu potenţial alergen (iarba pârloagelor – Ambrosia artemisiifolia), poate cauza probleme de sănătate populației”, spune conducerea primariei Satu Mare.

Se recomandă smulgerea sau cosirea plantei de pe spaţiile verzi, din faţa imobilelor, a curţilor, grădinilor, terenurilor arabile intravilane. În caz contrar proprietarii sau deţinătorii imobilului/terenului urmează să fie sancţionați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.