Probleme cu mortalitatea porcilor în Satu Mare

Publicat la data de30 august 2019 » 168 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Poliția de Frontieră Română continuă programul de verificare în trafic, pentru prevenirea și sancționarea comerțului și transporturilor ilegale cu animale vii, produse alimentare și pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane în județ și în această săptămână.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 7 sancțiuni contravenționale ( 7 avertismente ) pentru crescători particulari, din localitățile : – 1 Pomi, – 1 Aciua, – 2 Mesteacăn, – 3 Porumbești, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

Rămân active, focarele de Pestă Porcină Africană, din exploatațiile non profesionale din localitățile : Bercu Nou – 2, Porumbești – 9, Mesteacăn – 3, Sărăuad – 6, Tășnad – 2, Santău – 1, Cidreag – 5, Halmeu – 1. Dintre cei 290 de porci domestici suspecți de boală, 21 capete au murit iar 280 au fost uciși în focar.

Din cei 151 de mistreți găsiți morți în 16 Fonduri de Vânătoare – un număr de 116 capete au fost pozitivi, iar din cei 1440 mistreți împușcați în 43 Fonduri de Vânătoare, un număr de 39 de mistreți au fost declarați pozitivi, în urma examenelor specifice de laborator.

Toate aglomerările și expozițiile de animale, din localitățile județului Satu – Mare, rămân închise până la noi dispoziții.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.