Restricții de trafic pentru automarfare pe teritoriul Ungariei

Publicat la data de12 martie 2018 » 108 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Autoritățile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea despre faptul că în perioada 14.03.2018, ora 23.00 (ora României) – 15.03.2018, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricționată circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepția transporturilor de animale vii și de produse perisabile. Măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că în data de 15.03.2017 este declarată zi de sărbătoare națională, nelucrătoare.

Precizăm faptul că în intervalul orar menționat, traficul de călători și autoturisme se va desfășura în condiții normale.

În această perioadă, șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricției de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

Polițiștii de frontieră români efectuează formalitățile de frontieră împreună cu autoritățile din statul vecin, sens în care conducerea Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare de pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).

Precizam că, în această perioadă, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, în limita configurației acestora și, în funcție de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate. Poliția de Frontieră Română a făcut toate eforturile pentru suplimentarea cu tot personalul de care dispune la controlul documentelor de călătorie.

Menționăm că timpul pentru efectuarea controlului de către polițiștii de frontieră români asupra camioanelor se va menține în media de 2-5 minute/camion.

Poliția de Frontieră recomandă în continuare participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

In acest sens, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat aplicația on-line si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.